Tornen al teatre més de 200 persones grans de residències madrilenyes vacunades de Covid

La sala EDP Gran Vía volien celebrar «d’una manera especial» el segon aniversari: donant «l’oportunitat de disfrutar de la cultura a aquells que més han patit durant la pandèmia»

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 200 persones grans de residències de la Comunitat de Madrid i que ja han sigut completament vacunats contra el coronavirus han tornat aquest dimecres al teatre en una funció especial organitzada al Teatre EDP Gran Vía.

D’aquesta manera, gent gran de diferents residències han pogut realitzar la seva primera sortida, després de gairebé un any, per veure un monòleg de l’humorista Santi Rodríguez i després de la posada en marxa del protocol de flexibilització de sortides, segons ha informat EDP en un comunicat.

Des d’EDP Espanya, han assenyalat que volien celebrar el segon aniversari del Teatre «d’una manera especial». «No se’ns ocorria millor manera de portar a terme aquesta celebració que oferint-los l’oportunitat de disfrutar de la cultura a aquells que més han patit durant la pandèmia», han traslladat.

Amb les ungles pintades, els cabells pentinats acuradament i el seu abric de pell, Milagro Fernández, de 98 anys i que va superar la Covid la primavera passada, arriba a la sala de la seva residència, Orpea Buenavista de Madrid, entre aplaudiments, surt i puja a un minibús amb tres companys més, Antonio Alonso, de 87 anys, Concha Martínez, de 90 anys, i José Tellez, de 92 anys.

Un any sense haver pogut abandonar la residència. Un any sense veure Madrid i els seus freqüentats carrers.

«Un dol» que encara no acaba

Laura Egea, la directora diu que li hauria encantat acompanyar-los. La primera onada es va acarnissar amb la seva residència. Egea s’eixuga algunes llàgrimes quan recorda les «desenes» de residents, d’una població de 180, que no van sobreviure. «Un dol» que encara no acaba.

Al minibús, no paren de parlar. Una assenyala la perruqueria a la qual solia anar, un altre recomana restaurants, un tercer va donant indicacions al conductor.

Davant el teatre EDP Gran Vía, desenes d’altres minibusos ja estan estacionats. Amb precaució, van descendint els caps de cabells canosos.

Notícies relacionades

El Teatre EDP Gran Vía transforma «l’energia de les persones en energia elèctrica» per a una causa solidària. Així, els sons produïts per les emocions de les persones grans que han assistit a la funció (com aplaudiments, crits de joia o rialles) han sigut captats per un sistema que recull les vibracions en decibels i els ha convertit en kWh per donar-los a l’oenagé Adopta un avi.

Concretament, la donació s’ha destinat a 60 beques per a nens i adolescents d’escoles públiques que participaran en el programa d’acompanyament de 20 persones grans de residències a través de cartes, xerrades i videotrucades.