Desafortunat accident

Un caçador abat per error un poni al parc del Garraf

  • La Diputació de Barcelona prega als caçadors que durant les batudes extremin les precaucions perquè no passin més incidents en espais naturals

Un caçador abat per error un poni al parc del Garraf
1
Es llegeix en minuts

La Fundació Miranda, una entitat centrada en el rescat i recuperació de cavalls, ha denunciat que dissabte passat un caçador va acabar amb la vida d’un poni de la raça Pottoka, alliberat per la mateixa fundació al parc del Garraf. A la zona hi havia persones que passejaven, per la qual cosa van poder observar els fets.

Segons Efe, la Fundació Miranda ha explicat en un comunicat que el caçador estava participant en una batuda de senglars i va disparar a un poni perquè es va confondre. Afegeix que, tot i que el caçador explica que va cometre un error, «el tret es va produir a deu metres de la carretera, amb persones a prop i en un lloc amb bona visibilitat». A més, denuncien que es va posar en perill la integritat dels excursionistes i revelen els seus dubtes sobre la confusió.

Notícies relacionades

Poc després del succés, la Diputació de Barcelona ha pregat als caçadors que, quan facin batudes, extremin els sistemes d’informació i vigilància per evitar incidents similars en espais naturals. Segons la Diputació, és el primer accident d’aquestes característiques des que aquest ramat es troba al parc del Garraf. Els animals, rescatats d’un zoo clausurat d’Almuñécar (Granada), van arribar fa quatre anys al Garraf després que la Fundació Miranda els busqués refugi. L’entitat ha afirmat que en tot aquest temps el col·lectiu de caçadors ha mantingut una bona convivència amb els cavalls.

La Fundació Miranda, tot i que no ha volgut carregar contra els caçadors, ha sol·licitat a les autoritats una regulació per a aquestes activitats perquè sigui possible passejar i fer els seus projectes amb els animals sense cap perill. Per això, ha fet una crida a entitats, oenagés i associacions animalistes, excursionistes i esportives per exigir «un canvi en les normatives per a la convivència pacífica en el medi natural». 

Temes:

Animals Caça