Empresa tancada per «manca de garanties»

Alerta sanitària per diversos productes de brioixeria extremenys

Consum demana que no es consumeixin dolços de les marques Haas Diet, Vitadulce Diet i Patisserie Dulex

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha sigut informada per Extremadura que un establiment tancat temporalment per les autoritats sanitàries a causa de deficients condicions higienicosanitàries ha elaborat i comercialitzat diversos productes de brioixeria i pastisseria.

La raó social de l’establiment és Dulce Extremadura SL, amb número de registre general sanitari d’empreses alimentàries i aliments (RGSEEA) 26.016951/BA. L’activitat d’aquest establiment va ser suspesa cautelarment per les autoritats sanitàries competents a causa de les deficiències higièniques i sanitàries constatades, amb el consegüent possible risc per a la salut pública. Es té constància de la comercialització de nius de xocolata, llengües de gat, pans de pessic casolans i ‘miguelito’s de crema comercialitzats, almenys, amb les següents marques: Haas Diet, Vitadulce Diet i Patisserie Dulex.

L’alerta afecta tots els productes

Notícies relacionades

En l’etiquetatge d’alguns d’aquests productes s’assenyala de forma destacada la menció «sense gluten» i les autoritats competents no poden garantir el compliment d’aquesta afirmació i, per tant, l’aptitud per a celíacs. A causa de la limitada informació disponible, no és descartable que puguin existir altres marques o denominacions de venda afectades. Per això, l’alerta afecta tots els productes elaborats per la indústria Dulce Extremadura SL sota qualsevol marca i denominació de venda, independentment que vagin o no amb la indicació de «sense gluten».

Les autoritats competents continuen les investigacions sobre els productes afectats i la retirada d’aquests. Aquests productes han sigut distribuïts a tot el territori nacional. Aquesta informació ha sigut traslladada per AESAN a totes les comunitats autònomes a través del SCIRI, perquè es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització. Es recomana a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per l’esmentada alerta, s’abstinguin de consumir-los i els tornin al punt de compra.