A Melilla

La Guàrdia Civil rescata 41 migrants entre residus i contenidors

Un d’ells era dins d’un sac amb cendres tòxiques

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha rescatat al port de Melilla 41 persones ocultes en safates, camions, contenidors i vehicles articulats, previs al seu embarcament als vaixells, amb l’objectiu d’introduir-se de manera irregular a Espanya, entre ells una persona enterrada dins d’un sac que contenia cendres volants tòxiques i unes altres quatre dins d’una safata amb vidres fracturats per a reciclatge amb nombroses arestes tallants.

Segons ha informat l’institut armat, divendres passat al matí es van localitzar en un primer registre visual un total de 35 persones ocultes en diferents llocs. En el segon registre, més exhaustiu i meticulós, els agents van trobar cinc persones en llocs perillosos.

Quatre s’havien ocultat en una batea que embarcava plena de vidres fracturats per al reciclatge en una travessia que té una durada d’unes set hores. A més, una altra persona va ser localitzada dins d’un sac hermètic de plàstic, que contenia cendres volants procedents de la incineradora, una matèria tòxica.

Pensaven que era mort

El guàrdia civil que va realitzar el rescat va observar la cama inerta d’una persona i va sol·licitar l’ajuda urgent d’una ambulància al pensar que havia mort. Amb tot, al ser desenterrada d’entre les cendres, va recobrar el coneixement i va poder salvar la seva vida.

Notícies relacionades

Des de l’Institut Arado han explicat que la incidència al port de la Melilla ha augmentat amb respecte a l’any passat, ja que es van localitzar a la zona de seguretat del port 11.669 persones. Des de principis d’any, la Guàrdia Civil ha localitzat un total de 1.781 persones a l’interior de la zona de seguretat del port.

Això es deu que la manera per accedir a aquesta zona del port és àmplia. Algunes persones aconsegueixen accedir nedant i altres per diferents procediments terrestres, introduint-se «a la carrera» als baixos o a les zones altes dels vehicles quan disminueixen la marxa, cosa que es coneix com a «risky». Finalment, d’altres es localitzen ja ocultes en els dobles fons de safates, vehicles i plataformes molt perilloses.