Vivia en un hotel

Detingut a Barcelona un lladre que va robar 400.000 euros en joies a una dona a l’AP-7

El lladre, amb 88 antecedents, actuava principalment als aeroports de Madrid i Barcelona

Detingut a Barcelona un lladre que va robar 400.000 euros en joies a una dona a l’AP-7
1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos han detingut el principal investigat d’un robatori violent que va tenir lloc l’11 de setembre passat a l’àrea de servei de Montseny Sud de l’AP-7, quan uns desconeguts van assaltar una turista que viatjava des de Portugal i estava descansant del seu trajecte. Els autors dels fets li van sostreure una bossa de mà que contenia joies valorades en 400.000 euros. A l’adonar-se’n va intentar impedir-ho, però els assaltants no van dubtar a l’utilitzar la violència per aconseguir el botí.

Les gestions dels investigadors van permetre identificar un grup de 3 persones especialitzats a cometre furts a turistes de forma habitual i reiterada. Actuaven a l’aeroport de Barcelona i Madrid, així com a les autopistes catalanes, amb l’objectiu de diversificar el lloc on delinqueixen per dificultar la seva localització i detenció.

Grup organitzat

El mètode utilitzat consistia a distreure les víctimes i sostreure’ls els seus efectes personals. Per aquesta raó en funció del lloc on actuaven adaptaven la seva manera d’actuar. Concretament a les àrees de servei de les autopistes, un membre del grup distreia la víctima i l’altre aprofitava que el vehicle no estava tancat amb clau per obrir unes de les portes posteriors i sostreure la bossa de mà o efectes personals. El tercer membre esperava amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i quan s’havia perpetrat el furt, els recollia per abandonar el lloc de forma ràpida.

Habitualment no utilitzaven la violència per cometre el robatori, però en aquest cas, com que la víctima es va resistir, no van dubtar a fer-ho.

Notícies relacionades

Els investigadors també han pogut demostrar que el detingut va iniciar fins a 11 contactes amb receptadores a Catalunya i altres països d’Europa per oferir el seu botí i va aconseguir vendre alguna de les peces a Alemanya. De fet s’ha pogut identificar una persona aliena al robatori que va ajudar el detingut a vendre les joies sostretes.

La detenció es va portar a terme el 16 de febrer durant l’entrada i escorcoll que van fer els mossos en un hotel de Barcelona on residia habitualment. La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de la resta de membres del grup, que ja estan identificats, durant els pròxims dies.