Coronavirus

Seül detecta un gat amb Covid durant un testatge de mascotes

L’animal que ha resultat positiu en la prova té entre 4 i 5 anys i viu amb una família que li va transmetre el virus i en la qual tots els membres estan contagiats

cmontanyes29324750 mascotas161228202021

cmontanyes29324750 mascotas161228202021 / Joan S Puig Pasqual

1
Es llegeix en minuts

L’ajuntament de Seül ha informat avui que ha detectat la presència de Covid-19 en un gat domèstic, el primer positiu d’aquest tipus des que la capital sud-coreana va iniciar la setmana passada un sistema pioner de testatge de mascotes.

El gat que ha resultat positiu en la prova té entre 4 i 5 anys i viu amb una família que li va transmetre el virus i en la qual tots els membres estan contagiats, amb el primer d’ells donant positiu el 10 de febrer, segons un comunicat remès pel Govern Metropolità.

Després de conèixer-se els primers positius en la família, el gat va començar a vomitar i a mostrar-se cansat, així que li van prendre mostres per via nasofaríngia i rectal que van donar positiu al sotmetre’ls a PCR, segons va explicar a Efe una portaveu de l’ajuntament.

El felí es troba actualment en quarantena de 14 dies en un centre d’acolliment d’animals municipal ja que tots els membres de la família estan en centres mèdics (Corea del Sud hospitalitza la majoria de casos positius).

En tot cas, el protocol establert per Seül, primera ciutat del món que estableix un sistema de testatge de mascotes, no obliga que els animals que donin positiu siguin enviats a centres específics.

Ja que encara no s’ha demostrat que els animals puguin contagiar els humans, Seül permet conservar aquells que hagin donat positiu a la casa pròpia o d’un cuidador designat per tal que no estiguin en contacte directe amb altres animals o persones.

Des que va inaugurar el seu sistema per testar mascotes el 10 de febrer, Seül ha sotmès les proves per detectar el coronavirus a tres gossos i l’esmentat gat.

Notícies relacionades

Només aquelles mascotes que mostrin símptomes o hagin estat en contacte amb humans infectats poden sotmetre’s al sistema de testat municipal.

Tot i que de manera molt aïllada, mamífers de diferents espècies han resultat contagiats de la Covid-19 per humans a diferents llocs del món, des de gossos fins a visons i fins i tot lleons o goril·les.