Consumir sota registre

Els clients dels bars de Castella-la Manxa s’hauran de registrar amb un codi QR

Una app permetrà rastrejar els consumidors de l’hostaleria que reobre aquest divendres

1
Es llegeix en minuts

Els bars, restaurants i establiments hotelers de Castella-la Manxa hauran de comptar amb l’aplicació Oci responsable per registrar els clients, que s’hauran de descarregar el codi QR per tal d’estar registrats perquè en cas que hi hagués un brot de coronavirus es faciliti el rastreig.

El conseller de Sanitat, Jesús Fernández Sanz, ha indicat que a partir de divendres es permet l’obertura dels establiments d’hostaleria, que estan tancats des del 18 de gener, amb un aforament d’un terç i sense servei de barra a l’interior i amb les terrasses al 50% i distància de seguretat.

El conseller ha explicat que, per evitar en la mesura possible una transmissió comunitària, és precís adoptar mesures de control al sector de les activitats d’oci, hostaleria i restauració, així com en els que se celebrin esdeveniments i activitats multitudinàries, perquè «pot ser el moment en què s’iniciïn els instants de més relaxació de les mesures higièniques davant la Covid-19 com l’ús de mascaretes, la distància de seguretat d’un metre i mig o la higiene de mans».

Registre de clients

Notícies relacionades

Entre aquestes noves normes, que divendres es detallaran al Diari Oficial de la regió, figura el registre de clients a bars, restaurants i la resta d’establiments d’hostaleria, ja que es considera necessari reforçar les condicions de rastreig i seguiment de contactes relacionats amb casos de Covid-19.

Per a això, s’ha creat l’aplicació Oci responsable, que permetrà reforçar la traçabilitat dels contactes i facilitar i activar l’inici de les tasques de rastreig per part de l’autoritat sanitària. L’aplicació ja es va posar en marxa per als locals d’oci nocturn de la regió al mes d’agost.