Presó per als pares de la bebè hospitalitzada amb prop de vint fractures

  • La Policia reprèn la investigació de la mort d’un germà bessó de la nena fa un mes al domicili familiar a Banyeres

Presó per als pares de la bebè hospitalitzada amb prop de vint fractures
3
Es llegeix en minuts

El jutjat de guàrdia d’Alcoi ha acordat avui l’ingrés a la presó dels pares de la bebè de tres mesos hospitalitzada amb lesions greus al Clínic de València, després de ser derivada dissabte passat des de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. La menor presenta prop d’una vintena de fractures compatibles amb un cas de maltractament infantil.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), la titular del jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 d’Alcoi, en funcions de guàrdia, ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per als dos progenitors, els quals estan investigats «en una causa oberta per un delicte de lesions greus i un delicte de violència domèstica habitual, sense perjudici d’ulterior qualificació». 

La causa continuarà sent instruïda pel jutjat de Primera Instància i Instrucció 3 del mateix partit judicial, que ja havia obert diligències prèvies anteriorment per aquests fets, després de l’ingrés hospitalari de la menor.

La jutge de guàrdia ha adoptat, a més, una sèrie de mesures cautelars de caràcter civil. Així, ha acordat suspendre per als dos progenitors el dret a l’exercici de la pàtria potestat respecte de la bebè i atribuir la seva guarda i custòdia a la Generalitat Valenciana, segons el TSJ. També ha suspès tot règim de visites i comunicació entre els pares i menor, fins i tot al centre penitenciari.

D’altra banda, ha acordat atribuir de forma provisional la guarda i custòdia de fet d’una altra filla de la parella, de quatre anys, a una familiar, sota la supervisió dels serveis socials. 

Els progenitors, dos joves peruans de 20 i 25 anys detinguts per la Policia d’Alcoi a Banyeres, han passat avui a disposició judicial i fins ahir no havien reconegut davant la Policia Nacional haver maltractat la petita. Els investigadors de la Comissaria d’Alcoi han esbrinat a més que un germà bessó de la bebè ingressada a l’uci pediàtrica del Clínic de València va morir el 7 de gener passat al domicili familiar, situat a Banyeres de Mariola, i l’autòpsia va determinar inicialment que es va poder tractar d’una mort sobtada per causes naturals.

Malgrat aquest informe inicial, realitzat a l’Institut de Medicina Legal d’Alacant, la Policia Nacional està investigant de nou el cas arran de l’ingrés de la seva germana amb lesions greus compatibles amb maltractaments en l’àmbit familiar.

L’examen mèdic de la bebè recull que presenta prop d’una vintena de fractures en diferents fases d’evolució, cosa que revela que aquestes lesions no s’haurien produït el mateix dia.

La bebè de tres mesos va ingressar la nit de divendres a dissabte a Urgències de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi i els facultatius van determinar que presentava fractures costals i hematomes compatibles amb un cas de maltractaments. Per això, des del centre hospitalari van activar el protocol de Sanitat per a aquestes situacions i van comunicar els fets al jutjat de guàrdia d’Alcoi.

El jutjat d’Instrucció número 3 d’Alcoi, en funcions de guàrdia, va ordenar a la Policia Nacional que investigués el cas de la bebè ingressada i les indagacions realitzades amb els pares i altres testimonis van acabar amb la detenció diumenge passat dels progenitors al detectar incongruències en les explicacions donades.

Tres fills

Els joves detinguts tenen una altra filla de 4 anys . La jove mare detinguda va donar a llum els seus bessons a finals del mes d’octubre passat. Dels bessons, el nen va ser trobat mort el 7 de gener passat al domicili familiar a Banyeres i l’autòpsia va determinar que la mort es va produir per causes naturals.

Notícies relacionades

No obstant, el fet que la seva germana hagi sigut hospitalitzada un mes més tard amb lesions que podrien haver sigut objecte de maltractaments ha provocat que es reprengui la investigació per aclarir per complet la circumstàncies de la mort.

Des del moment de la seva detenció, la Policia Nacional ha mantingut separats els pares. Un s’ha mantingut als calabossos de la Comissaria d’Alcoi i la mare ha estat a la caserna de la Guàrdia Civil d’Ibi.