El 2020

Gairebé 3.000 joves han sigut ingressats per Covid, 233 dels quals a l’uci, a Catalunya

Per conscienciar les persones d’entre 15 i 35 anys dels riscos del virus, Salut ha demanat ajuda a cinc ‘influencers’ i un músic

1
Es llegeix en minuts

Un total de 2.950 joves d’entre 15 i 35 anys han hagut de ser ingressats als hospitals de Catalunya, 233 d’ells a l’uci, per Covid-19 al llarg del passat 2020, segons dades facilitades aquest dijous pel Departament de Salut.

Tot i que la Covid-19 no és un virus que afecti majoritàriament els joves, 233 dels ingressats van estar tan greus que van haver de ser traslladats a una unitat de cures intensives.

Perquè les persones d’aquesta franja d’edat es conscienciïn i segueixin les mesures de prevenció, evitant l’activitat social i mantenint les distàncies, Salut ha demanat a sis referents juvenils a les xarxes socials que visitin diversos hospitals i comparteixin amb els seus seguidors les seves experiències.

Notícies relacionades

@Lyona_ivanova, @Valentisanjuan, @Devermut, @Lildami, @Alvaro_loputo i @Daviditsme_cat són els cinc ‘influencers’ de les xarxes i un músic que han visitat els hospitals de la Vall d’Hebron i del Mar, a Barcelona, i Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, on han parlat amb metges i infermeres de la seva edat, que estan treballant atenent pacients de Covid.

Segons Salut, les publicacions que han fet aquests joves a les xarxes fins ara han arribat a 1,5 milions de joves i han suposat un total de 45.000 interaccions entre m’agrades, missatges compartits i comentaris.