Catalunya supera el mig milió de casos amb els ingressos a la baixa

  • La xifra de malalts a l’uci continua augmentant, fins als 723, malgrat que els experts esperen una baixada imminent

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Catalunya ha superat la barrera del mig milió de contagiats, en concret 501.803, segons el butlletí estadístic de Salut difós aquest dissabte, que reflecteix que l’epidèmia continua retrocedint lentament, amb gairebé tots els indicadors a la baixa tret del que reflecteix el nombre de pacients ingressats a l’uci i el de morts.

Les unitats de cures intensives (ucis) ja allotgen 723 pacients, cinc més que divendres, si bé la pujada es va alentint, ja que el dia anterior hi va haver 12 ingressos més en 24 hores. El grup de recerca de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) de la UPC, que monitora diàriament els indicadors epidèmics i elabora informes per als governs de Catalunya, Espanya i la CE, ha pronosticat que aquest cap de setmana començaran a baixar els ingressos a les ucis a Catalunya. Si bé s’haurà d’esperar a diumenge o a principis de la setmana que ve per veure si la previsió es compleix. L’equip ha advertit, no obstant, que el descens de la tercera onada serà «llarg i lent, suposant que es mantingui la baixada».

Notícies relacionades

A més, l’informe epidemiològic recull que han mort 19.079 persones des de l’inici de la pandèmia, 36 més que el dia anterior. Encara que l’índex de rebrot ha descendit fins als 554 punts, 19 menys que ahir, mentre que la velocitat de propagació del virus, l’Rt, continua estancada en 0,95, cosa que significa que 100 infectats contagien una mitjana de 95 persones.

La pressió als hospitals també descendeix lleugerament, amb 135 ingressats menys que el dia anterior, cosa que comporta que encara hi ha 2.746 pacients a les habitacions dels centres sanitaris catalans.