ALS ALPS FRANCESOS

Un home sobreviu després de dues hores i mitja sepultat sota la neu

L’excursionista, que anava amb la seva família, no es va poder escapar d’una allau

Un home sobreviu després de dues hores i mitja sepultat sota la neu
1
Es llegeix en minuts

Un home que realitzava una excursió amb raquetes amb la seva família als Alps francesos va aconseguir salvar-se d’una allau després de passar més de dues hores i mitja atrapat sota la neu, va explicar l’equip de recerca.

El pare de família, de 50 anys, caminava amb raquetes de neu a prop de l’estació d’esquí de Val d’Isere amb la seva dona i dos fills, dijous, sense equip de seguretat contra allaus i amb una previsió de despreniments a la zona. Després de l’alarma, nombroses persones es van mobilitzar per intentar trobar-lo. «Gràcies a la mobilització de gairebé 100 persones, l’home va ser trobat viu després de dues hores i 40 minuts de recerca», va anunciar la policia de la regió a Twitter.

A causa de la profunditat de la neu, els gossos de rescat van ser incapaços de detectar el seu rastre, però l’home va ser finalment desenterrat per un equip de policia especialitzada en la muntanya, que va utilitzar un dispositiu Wolfhound per localitzar el seu telèfon mòbil sota el gel.

«Crec que és un miracle», va dir Alexandre Grether, de l’equip de rescat al canal de notícies France 3, i va afegir que l’home va ser trobat 2,5 metres per sota de la superfície. Les possibilitats de supervivència després de més de 20 minuts en una allau solen ser escasses.

Posted by Gendarmerie de la Savoie on Thursday, January 28, 2021
Notícies relacionades

«Estava protegit per un arbre; això és el que li va impedir ser aixafat per tot el gel. La neu l’havia envoltat, però tenia una bombolla d’aire», va explicar. S’espera que la víctima es recuperi completament malgrat haver patit una fractura al maluc.

El risc d’allaus de dijous va ser màxim i els socorristes insten els turistes a comprovar sempre les condicions de neu abans d’aventurar-se.

Temes:

Neu França Alps