VIOLÈNCIA MASCLISTA

Ratifiquen presó per al ‘Melillero’ per l’atac amb àcid a la seva exparella i una amiga

  • S’acusa José Arcadio D.N. de dos delictes de temptativa d’assassinat quan va llançar àcid a dues dones, una de les quals, la seva exparella

2
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 3 de Màlaga ha ratificat aquest matí la presó provisional, comunicada i sense fiança de José Arcadio D.N. per la presumpta comissió de dos delictes de temptativa d’assassinat quan va llançar àcid a dues dones, una de les quals, la seva exparella, a Cártama. Segons han informat fonts judicials, també se l’investiga pels delictes d’amenaces i danys. La declaració del ‘Melillero’ ha tingut lloc aproximadament a les 9.30 hores i l’investigat s’ha acollit al dret de no respondre a les preguntes de la jutge i del representant del ministeri fiscal, per tant, només ha contestat a les qüestions del seu lletrat. La causa es troba sota secret de sumari. 

Els fets pels quals va ser detingut després de diversos dies de recerca van tenir lloc dimarts dia 12 de gener, poc després de les 14.00 hores. Les dues noies estaven a l’interior d’un vehicle quan se’ls va acostar un altre cotxe, en què anava el presumpte autor dels fets, i els va ruixar amb un pot amb àcid sulfúricTotes dues continuen ingressades. L’exnòvia, que va ser traslladada fins a l’Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, continua en estat molt greu a la unitat de cures untensives (uci), amb un 45% de cremades, mentre que la seva amiga continua estable dins de la gravetat a la unitat de crematss de l’Hospital Regional de Màlaga.

Notícies relacionades

Després de ser detingut a Mijas en una espectacular operació, el Jutjat de Fuengirola que li va prendre declaració en primera instància va decretar la presó del principal sospitós i va considerar els fets com dos delictes de temptativa d’homicidi, inhibint-se a favor del jutjat especialitzat en delictes de violència sobre la dona. No obstant, la jutge d’aquest últim entén que la premeditació elevaria la imputació un doble intent d’assassinat.

A més del principal sospitós, la Guàrdia Civil va detenir sis persones més com a presumptes col·laboradores, totes de l’àmbit familiar o coneguts. El jutjat va enviar primer a presó dos d’aquests arrestats, un dels quals, amb una fiança de 9.000 euros. A tots dos i a una dona que va quedar en llibertat se’ls investiga per la presumpta comissió d’un delicte d’encobriment. El germà del principal sospitós va quedar en llibertat sense càrrecs al no poder imputar-li aquest delicte pel vincle familiar. Hi ha un arrestat que va estar físicament detingut en dependències policials, ja que se’l va deixar en llibertat amb càrrecs al principi de l’operació per motius de malaltia i l’edat. El Jutjat de Violència contra la Dona va ordenar la presó per a l’últim dels detinguts, investigat per complicitat en dues temptatives d’assassinat, imposant-li com a mesures cautelars la prohibició de comunicació amb les dues víctimes per qualsevol mitjà i una ordre d’allunyament de 1.000 metres respecte de totes dues.