Excepció a les restriccions

Els veïns de Les Botigues de Sitges i Garraf podran trencar el confinament municipal per anar a Castelldefels

Els veïns de Les Botigues de Sitges i Garraf podran trencar el confinament municipal per anar a Castelldefels
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns de Les Botigues de Sitges i Garraf, dos nuclis de població pertanyents a Sitges, podran trencar el confinament municipal per desplaçar-se a Castelldefels per fer ús dels serveis essencials d’aquest municipi veí sense que això els suposi cap sanció. Així ho ha acordat el Procicat, que ha atès el fet que els dos nuclis són més a prop de Castelldefels que no de Sitges.

L’Ajuntament de Sitges ha explicat aquest dimarts a través d’un comunicat que el Procicat ha autoritzat aquesta excepció del confinament municipal a causa que les dues zones són més a prop de Castelldefels que de Sitges. De fet, Les Botigues i Garraf estan a gairebé 14 quilòmetres de Sitges, mentre que Castelldefels els cau més a prop. La zona fins i tot pertany a l’Àrea Bàsica de Salut de Castelldefels.

Notícies relacionades

Des que es va imposar el confinament municipal, el consistori reclamava al Procicat que s’autoritzés aquesta excepció. «Amb la normativa actual, s’obligava els veïns d’aquestes zones a fer les compres, anar a la farmàcia o a altres serveis essencials dins del terme municipal, de manera que havien d’anar al nucli de Sitges, quan tenen aquests serveis molt més a prop dins del terme municipal de Castelldefels», expliquen des de l’Ajuntament de Sitges.

El regidor adjunt de Serveis Urbans i Territorials a Les Botigues i Garraf, Josep Maria Martínez, ha celebrat que el Procicat hagi comprès la «particularitat» de la situació i que hagi «imperat la lògica, sense posar en perill criteris sanitaris».