Durant «almenys tres setmanes»

Galícia tanca l’hostaleria pel coronavirus

Feijóo suspèn les activitats no essencials i limita les relacions socials als convivents

1
Es llegeix en minuts

Els contagis per coronavirus continuen a l’alça a Galícia fins al punt que aquest dilluns s’ha arribat al rècord d’ingressos de tota la pandèmia. Aquesta greu situació ha portat la Xunta a ampliar les mesures, tal com va anunciar el president, Alberto Núñez Feijóo, així que tota la comunitat queda sota les restriccions màximes durant les tres pròximes setmanes, almenys fins al 17 de febrer, segons informa el diari ‘Faro de Vigo’. La primera de les limitacions anunciades afecta la mobilitat, que queda restringida a cada municipi, llevat que no sigui per a l’atenció de persones dependents, cites mèdiques, anar a la feina –tot i que s’ha de prioritzar el teletreball– i altres activitats considerades essencials.

Tancament total de l’hostaleria

Així mateix, des del govern autonòmic han decretat el tancament total de l’hostaleria. Tots els bars, restaurants i cafeteries han de tancar sense excepció i només estarà permès el servei d’entrega i enviament de menjar a domicili. La resta de comerços hauran d’abaixar la persiana a les 18.00 h, un límit que no afecta serveis essencials com ara supermercats, farmàcies i tallers mecànics. Els centres comercials no podran obrir cap cap de setmana.

Quant a la interacció social, Feijóo ha tornat a insistir que només la família és un entorn segur, per això es limiten les reunions a la unitat de convivents.

Notícies relacionades

L’educació i l’esport també es veuran afectats per aquestes noves mesures. Les universitats no reprendran les classes fins al 8 de febrer i la primera setmana les classes seran ‘online’. Tan sols a partir del 17 de febrer es contempla la tornada a les aules de manera presencial.

Després que en l’anterior tanda de restriccions se suspengués tota la competició autonòmica d’esports federats, ara s’hi sumen els gimnasos, que veuen interrompuda la seva activitat. Tan sols es permet l’esport de manera individual i a l’aire lliure. Tanmateix, s’estén l’ús de la mascareta a qualsevol situació, i això inclou l’exercici físic. Continuen fora d’aquestes limitacions les competicions federades a nivell nacional i internacional.