«Error greu saltar-se el sistema»

El País Valencià no posarà la segona dosi als alcaldes que es van vacunar de manera improcedent

El president Puig defensa la necessitat d’assumir «responsabilitats polítiques quan s’ha comès un error»

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha donat instruccions a la Conselleria de Sanitat perquè a aquells que hagin pogut vacunar-se de forma irregular i incomplint els protocols establerts no se’ls administri la segona dosi, segons ha informat Presidència.

Puig havia assenyalat aquest dijous, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, que cap de les persones que han rebut la vacuna contra la Covid-19 «de manera improcedent hauria de rebre la segona dosi». Hores després, Puig ha decidit donar instruccions perquè, efectivament, no s’apliqui la segona dosi a aquestes persones, entre els quals hi ha diversos alcaldes, segons publica el diari ‘Levante’.

«Un error greu saltar-se aquest sistema de vacunació»

El president valencià ha defensat la necessitat d’assumir «responsabilitats polítiques» i ha assenyalat que «quan un comet un error, i és un error greu saltar-se aquest sistema de vacunació, el primer i el fonamental és assumir que s’ha comès un error».

Notícies relacionades

No és raonable que no es cregui que s’ha comès un error», ha manifestat i ha assenyalat que algunes persones han pres decisions d’assumpció d’aquestes responsabilitat, però d’altres no ho han fet.

Ha assegurat que del que es tracta en aquests moments és de «clarificar davant la ciutadania, amb total contundència, que ningú pot saltar-se un sistema de vacunació que representa l’esperança», i que tot i que en aquests moment s’està veient un mica coix per la falta de vacunes, està funcionant bé a la Comunitat i continuarà.