Militars espanyols, confinats a Letònia per un brot de Covid

Els efectius han de guardar quarantena en una zona de tendes de campanya sota control canadenc

Militars espanyols, confinats a Letònia per un brot de Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos militars espanyols es troben confinats a la base d’Adazi, a Letònia, com a conseqüència d’un brot de coronavirus que afecta ja mig centenar de membres de les Forces Armades d’altres països, entre els quals no hi ha cap espanyol de moment.

Fonts de l’Estat Major de la Defensa (EMAD) han confirmat que hi ha diversos militars espanyols que es mantenen en quarantena seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries com a conseqüència de la pandèmia.

A Letònia estan desplegats uns 350 efectius espanyols com a part de la missió de l’OTAN de dissuasió a una possible amenaça de Rússia. Estan enquadrats a la base d’Adazi sota mandat del Canadà. Juntament amb ells hi ha membres també de les Forces Armades d’Albània, la República Txeca, Itàlia, Montenegro, Polònia, Eslovàquia i Eslovènia.

En aquest entorn va sorgir fa setmanes un brot de coronavirus que ha afectat ja entorn de 50 militars, però cap dels efectius espanyols ha donat positiu.

Denúncia d’ATME

L’associació professional de les Forces Armades ATME (Associació de Tropa i Marineria) ha denunciat aquest dimecres la situació en la qual es troben els militars que han de guardar quarantena, en una zona de tendes de campanya sota control canadenc.

Notícies relacionades

ATME assegura que els efectius confinats comparteixen tendes per a vuit persones on no es compleixen les mesures d’aïllament i a una distància d’entre 50 i 200 metres dels serveis, amb unes temperatures a Letònia entre els -5 i els -20 graus centígrads.

L’associació ha demanat explicacions al Ministeri de Defensa. «Potser, en plena actuació dels militars en l’operació Baluarte, com a rastrejadors, traient neu a les carreteres o als carrers de les nostres ciutats, no era convenient destacar la situació d’aquells que, fora d’Espanya, complien amb el seu deure», ha lamentat.