Batalla administrativa

Malson per una lletra de la matrícula

Malson per una lletra de la matrícula
3
Es llegeix en minuts

Una simple lletra d’una placa de matrícula pot ser origen d’un malson dels que es tarden a oblidar. És el cas d’un veí de la localitat gallega de Chapela, que fa gairebé dos anys que lluita amb recursos i tràmits per culpa d’una sèrie de multes que li van arribar des de Madrid per un error en la lectura de la matrícula del cotxe que cometia les infraccions. Possiblement pel mal estat de la placa, les càmeres de la capital confonien una de les lletres, la ‘G’, que interpretaven com una ‘C’, i així coincidia amb la matrícula del vehicle d’un ciutadà de Redondela.

«El malson que he viscut els últims dos anys no l’hi desitjo a ningú, estic amb angoixa i gairebé sense poder dormir des que va començar tot això», lamenta l’afectat, Antonio Troitiño Doval. Aquest home de 75 anys, jubilat de Citroën, va rebre el març del 2019 un correu certificat de l’Ajuntament de Madrid, ciutat que no trepitja des que va acabar el servei militar a la caserna de Fuencarral el 1966. Estranyat, va obrir la carta i es va trobar amb una infracció de trànsit per «accedir Madrid Central sense autorització» amb la seva furgoneta Citroën C-15 de gairebé vint anys d’antiguitat.

«No entenia res, perquè fa més de mig segle que no vaig a Madrid i la meva furgoneta no ha sortit de la província de Pontevedra, per això vaig suposar que es tractava d’un error», explica. Així, es va posar en contacte amb la seva companyia asseguradora, que té gestió de multes, i li va explicar la situació. «Em van dir que no pagués i que la recorrerien, però al cap d’uns dies va arribar una altra multa igual i des de Madrid no contestaven al recurs. Allà va començar la meva preocupació», comenta l’afectat.

Les fotos de la infracció remeses per l’Ajuntament madrileny mostraven un vehicle, un Volkswagen Polo, que no s’assembla gens a la seva furgoneta. Però ni aquesta evidència va ser suficient per resoldre el problema. «Cada mes o cada dos mesos m’arribava una multa igual, sempre amb el mateix cotxe amb la matrícula idèntica a la meva. Tot i que la lletra ‘C’ es notava una mica estranya, però res, seguíem sense resposta a les al·legacions. Sents impotència perquè a les fotos es veia clarament que el cotxe no era una Citroën C-15, sinó un utilitari», indica.

Vuit sancions iguals

En total va rebre vuit sancions iguals, l’última el 5 d’octubre de l’any passat. Totes pel mateix motiu i qualificades com a «infracció lleu», amb una quantitat de 90 euros. I les al·legacions presentades seguien sense resposta. Estava desesperat i no sabia a qui recórrer, així que un dia es va desplaçar fins a la Policia Local de Redondela per explicar-los el problema i veure si podien ajudar-lo. «Em van dir que farien unes gestions i en un parell de mesos han aconseguit solucionar la situació», comenta Troitiño amb satisfacció.

Notícies relacionades

Una carta del servei de reclamacions de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid reconeix que hi ha «un error evident en la captura de la matrícula» del vehicle que va accedir a la zona restringida de la capital, i que gestionaran davant el Departament d’Instrucció de Multes de Circulació «l’arxivament dels expedients sancionadors instruïts al vehicle» propietat d’Antonio Touriño. Així mateix li demanen les «més sinceres disculpes per les molèsties que li hagin pogut ocasionar».

L’afectat agraeix a la Policia Local la seva implicació per acabar amb aquest malson. «Sempre estaré en deute amb ells perquè estava perdent la salut per aquest problema. S’hi van involucrar des del primer moment i em sento ple de gratitud per això», conclou.

Temes:

Galícia