El primer dia de la campanya

El papa Francesc i Benet XVI es vacunen contra la Covid

Tots dos entren en els estàndards de persones de risc que s’ha de vacunar primer i rebran la segona dosi d’aquí tres setmanes

El papa Francesc i Benet XVI es vacunen contra la Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El papa Francesc, de 84 anys, i el pontífex emèrit Benet XVI, de 93 anys, han rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Tots dos es troben en la llista de prioritats que inclou les persones d’edat avançada i el personal sanitari i de seguretat del petit Estat. Tots dos rebran la segona dosi de la vacuna d’aquí tres setmanes

«Puc confirmar que en l’àmbit del programa de vacunació de l’Estat de la Ciutat del Vaticà avui ha sigut inoculada la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 al papa Francesc i al papa emèrit», va assenyalar ahir Bruni en una nota de premsa. No hi va haver fotos, ni actes públics de la vacunació de Francesc i el papa alemany.

Dimecres va ser el primer dia en què l’Estat del Vaticà va començar la seva campanya de vacunació entre els seus habitants i empleats. En el petit estat vaticà, treballen unes 5.000 persones i compta amb uns 600 ciutadans, dels quals 240 són residents. La vacunació es va portar a terme en un sector de l’Aula Pau VI del Vaticà precisament habilitat amb la logística i el personal sanitari necessari.

El programa de vacunació del Vaticà

La direcció sanitària i d’Higiene de la Ciutat del Vaticà ja va avançar que s’havien reservat prop de 10.000 vacunes de companyia farmacèutica Pfizer. Els vials van arribar dimecres i les primeres dosis de la vacuna es van començar a subministrar el mateix dia a empleats i familiars i també aquells ja jubilats i els residents del Vaticà.

Notícies relacionades

De moment, el Vaticà va explicar que no es vacunaran els menors de 18 anys, ja que «encara no s’han realitzat estudis que incloguin aquest grup d’edat», mentre que «per a les persones al·lèrgiques sempre és aconsellable una avaluació mèdica abans de sotmetre’s a qualsevol tipus de vacunació».

En una recent entrevista, el papa Francesc, de 84 anys, ja havia avançat que ell també es vacunaria. «Crec que èticament tothom s’ha de vacunar. És una opció ètica perquè concerneix la teva vida, però també la dels altres», va destacar el pontífex en l’esmentada entrevista.