Incendiada una plantació il·legal de marihuana a Torre Baró

  • Els Mossos han localitzat una plantació entre 150 i 200 plantes cultivades

  • Una veïna afectada pel foc adverteix que la finca estava ocupada des de feia almenys un any

  • Fa mesos que el barri pateix talls de llum indiscriminats, que tenen en suspens els veïns

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un soterrani que acollia una plantació il·legal de marihuana, amb al voltant de 200 plantes a l’ interior, s’ha incendiat aquest matí al barri de Torre Baró (Barcelona). El cultiu estava localitzat al carrer Orsí, una zona que, en els últims mesos, els veïns viuen constants talls de llum, tal com va avançar EL PERIÓDICO. Els Mossos treballen amb la hipòtesi que sigui la mateixa plantació que hagi provocat el foc, ja que en la majoria de casos aquestes plantacions estan ‘punxades’ de forma fraudulenta al corrent elèctric per evitar sobrecostos.

Ha sigut la Puri, una veïna que viu paret amb paret de la finca incendiada, la que ha alertat els bombers poc abans de les deu del matí, al veure la fumarada que desprenia l’edifici. El foc ha sigut apagat a la una del migdia, amb el treball de 13 dotacions de bombers. No hi ha hagut ferits. Però la Puri afirma que una de les seves quatre parets ha quedat destrossada i a punt de caure. «Jo no en tinc la culpa», lamenta.

Notícies relacionades

Precisament fa ja mesos que els veïns d’aquesta zona suporten constants talls de llum. L’últim, ahir a les nou de la nit, que es va allargar fins a la mitjanit. Alguns dels afectats depenen de l’electricitat per sobreviure. És el cas de la Carmen, que necessita l’oxigen que desprèn un respirador elèctric. Endesa afirma que aquestes situacions es produeixen perquè la xarxa està «sobretensada» per activitats que solen ser «il·lícites». L’incendi d’avui ho demostra. Tot i que són molts més barris els que viuen situacions similars, en plena onada de fred. Els veïns, i clients, reclamen unes solucions que sembla que no arriben.

«Ja fa més d’un any que havien ocupat aquesta finca», es queixa la Puri, farta de les festes i el «xivarri» que muntaven els seus habitants. «Trucàvem a la Guàrdia Urbana però és que aquí mai venen», prossegueix. Avui els Mossos li han confirmat el que ja sabia.