Efectes del ‘Filomena’

Madrid i Castella-la Manxa suspenen les classes dilluns i dimarts

Ayuso anuncia que els funcionaris teletreballaran sempre que sigui possible

1
Es llegeix en minuts

Tant la Comunitat de Madrid com la de Castella-la Manxa tancaran escoles, instituts i universitats dilluns i dimarts pel temporal de neu.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ho ha anunciat després de presidir a l’Agència de Seguretat i Emergències Madrid 112 (ASEM112), a Pozuelo de Alarcón, la reunió del Pla Territorial de Protecció Civil. S’ha decidit retardar un parell de dies l’inici de les classes per evitar problemes de seguretat en els desplaçaments dels alumnes així com del personal que treballa als centres educatius. Ha afegit que els funcionaris teletreballaran, excepte aquells la presència dels quals sigui imprescindible.

D’altra banda, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de Castella-la Manxa ha acordat la suspensió de les classes el dilluns 11 de gener i el dimarts 12 a causa de les fortes nevades dels últims dies pel temporal ‘Filomena’ i la previsió que es registrin baixes temperatures en les pròximes jornades.

La consellera d’Educació, Cultura i Esports de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, Rosa Ana Rodríguez, ha informat a Efe d’aquesta mesura, que s’ha adoptat durant la reunió telemàtica feta aquest dissabte sobre el pla de fenòmens meteorològics adversos de Castella-la Manxa (Meteocam).

Rodríguez ha recordat que a Castella-la Manxa ja es van suspendre les classes divendres 8 de gener i que dilluns 11 de gener s’avaluarà la situació per determinar si es reprenen les classes el dimecres 13 o continuen suspeses durant més dies.

Talls de llum

La incidència de la neu acumulada a Castella-la Manxa ha provocat que prop de 27.000 abonats de les províncies d’Albacete, Conca, Guadalajara i Toledo s’hagin quedat sense electricitat. S’està treballant en la resolució de la incidència.

Segons ha confirmat el 112 a Europa Press, la província més afectada és Toledo, amb 18.500 abonats, seguida de Conca, amb 6.800, Guadalajara, amb 1.200, i Albacete, amb 500.

Notícies relacionades

A Toledo, les localitats més afectades són Ontígola, Lillo, La Guardia, Dosbarrios i San Pablo de los Montes; a Guadalajara, a Illana; a Conca, a Honrubia, Barajas de Melo i Belinchón. I a Albacete, Yeste ha sigut el municipi que ha concentrat gairebé tota la incidència.

Aquestes fonts indiquen que es tracta de xifres d’afectats aproximades que aniran variant a la baixa al llarg del matí, ja que les companyies estan actuant per tornar el servei ràpidament.