La lluita contra la pandèmia

El Regne Unit autoritza la vacuna de Moderna contra el coronavirus

L’injectable, que se suma als de Pfizer i Oxford, no estarà disponible fins a la primavera

El Regne Unit autoritza la vacuna de Moderna contra el coronavirus
1
Es llegeix en minuts

L’Agència reguladora de medecines i productes per a la salut (MHRA, en anglès) del Regne Unit ha aprovat per al seu ús la vacuna de Moderna contra el Covid-19, segons ha anunciat aquest divendres el Ministeri de Sanitat britànic. L’injectable desenvolupat pel laboratori nord-americà és el tercer autoritzat al país després de les vacunes de Pfizer-BioNTech i d’Oxford-AstraZeneca. La vacuna de Moderna, no obstant, no estarà disponible fins a la primavera.

El Regne Unit, país més castigat d’Europa per la pandèmia amb més de 78.500 morts confirmades, ha augmentat la petició de dosis de la vacuna de Moderna de 7 a 17 milions, segons ha detallat el ministeri en un comunicat.

«Aquesta és una altra gran notícia i un altre instrument del nostre arsenal per controlar aquesta horrible malaltia», ha assenyalat el ministre de Sanitat, Matt Hancock, que ha recordat que el país ja ha vacunat 1,5 milions de persones.

El Regne Unit va començar a vacunar el 8 de desembre i el Govern s’ha marcat com a objectiu vacunar 13 milions de persones, les més vulnerables, per al 15 de febrer, davant la ràpida propagació de la malaltia, que les autoritats vinculen a una nova soca detectada a finals del 2020 al sud-est d’Anglaterra.

La vacuna de Moderna, amb un 94% d’efectivitat, ja ha sigut autoritzada per l’Agència Europea del Medicament i la setmana vinent en començarà la distribució pels països de la UE, entre els quals Espanya.

PCR a viatgers

En un intent per contenir l’entrada de persones contagiades, les autoritats britàniques exigiran a partir de la setmana vinent a tots els viatgers que presentin una prova negativa de coronavirus realitzada en les 72 hores prèvies, sota pena de multa de 500 lliures (550 euros) per als qui no compleixin.

A més, les persones procedents de zones amb què no existeixin corredors de viatge hauran de guardar 10 dies d’aïllament, independentment del resultat de la prova, mentre que es prohibirà l’entrada a Anglaterra de tots aquells que hagin viatjat o fet escala en països de sud de l’Àfrica pel temor a la variants sud-africana.

Notícies relacionades

Europa Press

Temes:

  • SOCIAL ISSUES

  • GOVERNMENT

  • POLITICS