La DGT organitza a Zamora un taller de col·locació de cadenes de neu exclusiu per a dones

  • Vol incloure la «perspectiva de gènere» en aquesta formació, programada per al pròxim 19 de gener

fcasals41153066 nieve171201194231

fcasals41153066 nieve171201194231

1
Es llegeix en minuts

Zamora acollirà el 19 de gener un taller de col·locació de cadenes per a dones. Una formació en la qual les participants aprendran a triar les cadenes o pneumàtics més adequats, posar les cadenes de manera correcta i circular amb neu per fer-ho de manera segura. 

«Independentment que la dona, disposi o no d’un permís de conduir, és convenient que rebi aquesta formació perquè, arribat el moment, pugui realitzar el muntatge de cadenes al vehicle que condueix o en el que viatja», expliquen des de la Direcció General de Trànsit.

Segons justifica la Direcció Provincial de Trànsit de Zamora, durant els dos últims anys van realitzar vuit tallers d’aquest tipus a la província i a prop del 90% dels assistents eren homes. «La participació de les dones ha sigut molt baixa i aquestes, la gran majoria escoltava la teoria, però amb prou feines participava a la pràctica», afegeixen.

D’acord amb les dades aportades per la DGT, els homes a Zamora capital disposen del permís de conduir en un percentatge major el de les dones, malgrat que la població femenina és superior. 

A més, d’acord amb les estadístiques, «la mobilitat de les dones és molt diferent de la dels homes, realitzen més trajectes però més curts, utilitzen més la intermodalitat i el 70% dels trajectes realitzats són de mobilitat de la cura». 

Notícies relacionades

«Si a això hi sumem que el gènere és un diferenciador important en la mobilitat, que existeix una masculinització del transport, a més d’una discriminació cap a la dona conductora, amb aquests tallers hem volgut incloure la perspectiva de gènere i treballar únicament amb i per a elles», conclouen.

Inscripcions

El taller tindrà lloc el  dimarts 19 de gener a les 16.00 hores a les pistes de trànsit, situades a l’avinguda Príncipe de Asturias i camí de Las Llamas. Serà impartit per agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i personal de la Direcció Provincial de Trànsit de Zamora. L’aforament és limitat a 15 assistents i les dones interessades han de realitzar la seva inscripció i el correu jcastro@dgt.es.  

Compartir l’article