Castella i Lleó demanarà un confinament domiciliari «curt i eficaç»

La consellera de Sanitat castellanolleonesa considera que és una eina «molt eficaç» per frenar la «terrible» evolució de la pandèmia en aquests últims dies

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó, Verónica Casado, ha avançat aquest dimarts que en el pròxim Consell Interterritorial de Salut demanarà que la comunitat pugui exercir, amb l’aprovació del Govern central, un confinament domiciliari «curt, però eficaç», ja que s’ha revelat com una eina «molt eficaç» per frenar males tendències.

Segons Casado, les dades d’aquest dimarts i dels últims dies evidencien que Espanya i la comunitat han entrat ja en la tercera onada de la pandèmia, que espera que «no sigui la pitjor de les tres».

«De vegades és millor fer un confinament estricte de 14 dies i frenar la situació que aplicar mesures intermèdies», ha argumentat la consellera, que ha catalogat de «terrible» l’evolució de la pandèmia en aquests últims dies.

Notícies relacionades

Així mateix, la titular de Sanitat ha explicat que, en cas de poder fer-ho, la comunitat ja hauria aprovat un confinament domiciliari, però aquesta és una competència que no contempla per a les comunitats autònomes l’actual decret d’estat d’alarma, per això demanarà que sigui el Govern qui aprovi aquesta mesura estricta.

Mentre esperen si aquest confinament domiciliari arriba, Casado ha demanat a la població que practiqui un confinament «intel·ligent», és a dir, que ho facin encara que no sigui obligatori.