Llanxa pneumàtica

Rescatats 71 immigrants a la deriva a prop de Fuerteventura

  • Tots ells són d’origen subsaharià i entre els ocupants de la llanxa hi ha quatre menors i una dona embarassada

Rescatats 71 immigrants a la deriva a prop de Fuerteventura
1
Es llegeix en minuts

Una embarcació de Salvament Marítim va rescatar aquest diumenge al sud de Fuerteventura uns 71 immigrants subsaharians que intentaven arribar a l’illa en una pneumàtica, entre ells, quatre menors i una dona embarassada, han informat a Efe fonts dels serveis d’emergència.

Un avió de Salvament Marítim, el Sasemar 101, estava rastrejant el mar al sud de Fuerteventura des d’ahir a la tarda, des que es va rebre l’avís de la possible presència d’una pastera a la zona.

Poc després, els mateixos ocupants de la pneumàtica van aconseguir contactar per telèfon amb el 112 de les Canàries i van avisar que s’havien quedat a la deriva.

A bord de la llanxa, de set metres i mig d’eslora, viatjaven 58 homes, nou dones i quatre menors (dos nens de 6-7 anys i dos més de 14-15), han precisat les fonts.

Entre ells hi ha persones procedents de Mali, Guinea Bissau, la República de Guinea, Gàmbia i el Senegal.

La Salvamar Mízar els va traslladar al port de Gran Tajaral (Fuerteventura), on van rebre les primeres assistències per part de la Creu Roja i el Servei Canari de la Salut.

Notícies relacionades

En les pròximes hores, seran conduïts a una nau del moll de Puerto del Rosario, on quedaran sota custòdia de la Policia perquè se’ls prengui la filiació i se’ls facin les proves PCR.

L’ONG Caminando Fronteras assegura que les característiques i el nombre d’ocupants de l’embarcació coincideixen amb una pneumàtica que va sortir la passada mitjanit des d’Al-Aaiun, segons la informació que li han proporcionat els familiars.