El Papa pateix de ciàtica i no celebrarà la missa de Vigílies ni la de Cap d’Any

  • El cardenal degà Giovanni Battista Cardenal RE i el cardenal Secretari d’Estat, Pietro Parolin, el substituiran en les dues cerimònies

  • El papa Francesc espera poder estar recuperat per oficiar l’Àngelus

zentauroepp48063880 pope francis ponders during the weekly general audience on m190509145324

zentauroepp48063880 pope francis ponders during the weekly general audience on m190509145324 / FILIPPO MONTEFORTE

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc, que va complir el passat 17 de desembre 84 anys, no podrà celebrar els oficis litúrgics del ‘Te Deum’ en acció de gràcies per l’any que acaba ni tampoc la primera celebració del 2021, que tindrà lloc aquest divendres 1 de gener.

L’oficina de premsa del Vaticà ha explicat que Francesc pateix una «forta ciàtica» que es produeix quan una hèrnia de disc, un esperó ossi a la columna vertebral o un estrenyiment de la columna vertebral o estenosi del conducte vertebral comprimeixen part del nervi.

D’aquesta manera, serà el Prefecte emèrit de la Congregació per als Bisbes i president emèrit de la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina i cardenal degà, Giovanni Battista Cardenal Re, que celebri la missa mentre que el cardenal Secretari d’Estat, Pietro Parolin, celebrarà la missa d’aquest divendres.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, l’Àngelus de divendres, que coincideix amb la Solemnitat de María Santíssima, Mare de Déu, i la 54 Jornada Mundial de la Pau, que aquest any porta per títol ‘La cultura de la cura com a camí de pau’, serà presidit per Francesc.

Està previst que dimecres 6 de gener presideixi també l’eucaristia de la solemnitat de l’Epifania del Senyor.