agent mort

L’Ertzaintza investiga dos trets a l’interior d’un cotxe patrulla sinistrat

  • Un agent va morir i un altre va resultar ferit després de precipitar-se un cotxe patrulla al riu Urumea, a Donostia

  • La policia investiga l’origen dels dos impactes de bala a la finestreta del vehicle, presumiblement realitzats per la part interior

2017-1

2017-1

2
Es llegeix en minuts

L’Ertzaintza i la Guàrdia Urbana de Sant Sebastià continuen la investigació de l’accident que dimecres passat va costar la vida a un agent a la capital guipuscoana i en va deixar un altre ferit. Els cossos policials miren d’esbrinar les causes del sinistre i l’origen de dos impactes de bala realitzats, presumiblement, des de l’interior del vehicle. Els responsables de la investigació afirmen disposar d’imatges i esperen recollir més informació després d’interrogar l’agent ferit, encara a l’hospital.

El conseller de Seguretat del Govern Basc, Josu Erkoreka, ha visitat el matí d’aquest dijous la vetlla de l’agent mort, Iñigo Echarri, al tanatori donostiarra de Zorroaga. Posteriorment ha acudit a l’Hospital Donostia, on es recupera l’altre agent de la patrulla que va caure al riu Urumea, un jove policia que va aconseguir sortir del cotxe i salvar la vida, tot i que va ser ingressat amb hipotèrmia.

A la sortida del tanatori, Erkoreka ha explicat, en declaracions als periodistes, que la investigació correspon a la Guàrdia Urbana de Sant Sebastià, amb la qual està col·laborant l’Ertzaintza. El conseller de Seguretat ha confirmat que el vehicle presentava dos impactes de bala rebuts des de l’interior a la finestreta del conductor, un aspecte que s’està investigant per recompondre la seqüència de fets que va derivar en la mort de l’agent que conduïa el patrulla.

«S’ha d’investigar per conèixer amb més detall quin era l’origen d’aquests impactes de bala, com es van produir i quina llum poden llançar per poder explicar les causes de la mort d’Iñigo Echarri», ha indicat el conseller. Erkoreka no ha donat més detalls però l’Ertzaintza investiga si va poder ser la mateixa víctima la que va disparar contra el vidre de la finestreta per trencar-la i poder sortir del cotxe, quan ja havia caigut al riu.

A l’espera de l’autòpsia

La investigació sí que compta amb imatges gravades per una càmera del que va succeir a l’exterior, però espera el resultat de l’autòpsia, practicada la tarda de dimecres, i d’obtenir un testimoni complet de l’agent ferit, que probablement sigui donat d’alta en les pròximes hores, per determinar què va succeir a l’interior del cotxe patrulla.

Notícies relacionades

De moment els investigadors compten, ha explicat Erkoreka, amb un testimoni «parcial» de l’agent, qui es trobarà en condicions de prestar una declaració «més equilibrada i assossegada» quan surti de l’hospital.

El conseller ha explicat que ha assistit a la vetlla a expressar en nom del Govern Basc i l’Ertzaintza el condol a la família i mostrar «proximitat, calor i solidaritat». «Tots els testimonis apunten que era una persona compromesa, integradora, de les que sabia fer equip, la seva desaparició és una gran pèrdua des del punt de vista humà i professional», ha afegit.

Temes:

País Basc