Estudi de seroprevalença

La Xina detecta una inumitat del 4,4% a Wuhan

Els resultats de l’enquesta mostren que el nivell de contagis entre la població del gegant asiàtic és baix

zentauroepp52244048 wuhan200211095633

zentauroepp52244048 wuhan200211095633 / HECTOR RETAMAL

2
Es llegeix en minuts

Un 4,4 % dels ciutadans de Wuhan, ciutat al centre de la Xina on va sorgir el primer brot a nivell mundial de Covid-19, presenta anticossos del coronavirus SARS-CoV-2, segons un estudi divulgat avui pel Centre de Control de Malalties (CDC) del país asiàtic.

Aquest estudi de seroprevalença es va portar a terme amb una mostra d’unes 34.000 persones a Wuhan, a la resta de la província de la qual és capital, Hubei, i sis regions més que, combinades, sumen més de 341 milions d’habitants: Pequín (nord), Liaoning (nord-est), Canton (sud-est), Sichuan (centre) i Xangai i Jiangsu, totes dues a l’est del país.

Si bé a Wuhan un 4,4% dels participants van presentar anticossos del coronavirus, a la resta de Hubei la xifra cau al 0,44%.

Hubei, i en concret la seva capital, és amb diferència la zona que més casos acumula sobre el total a la Xina.

I en la resta de zones analitzades, de les 12.000 persones que es van sotmetre a les proves serològiques tan sols es van detectar defenses contra l’agent infecciós en dues.

L’estudi també indica que les persones que han superat la Covid tenen probabilitats «significativament majors» de tenir anticossos de coronavirus que les que no l’han contret, i que les persones de mitjana edat i avis també presenten defenses més freqüentment que les d’altres grups.

«Els resultats de l’enquesta mostren que el nivell de contagis entre la població de la Xina és baix, cosa que indica que el control de l’epidèmia, amb Wuhan com a principal front de batalla, ha sigut exitós i ha previngut de manera efectiva la propagació a gran escala», afirma el CDC en el seu compte oficial de la xarxa social WeChat.

L’organisme recorda que aquest tipus d’estudis també s’han fet servir per conèixer l’abast dels contagis en altres països com Espanya, on l’última enquesta de seroprevalença apunta que un 9,9% dels ciutadans presenta anticossos contra el SARS-CoV-2.

Notícies relacionades

Malgrat alguns rebrots esporàdics –que han augmentat en les últimes setmanes–, la Xina fa mesos que té l’epidèmia pràcticament sota control, sense registrar a més cap mort des de mitjans de maig.

Segons les xifres oficials, des de l’inici de la pandèmia el gegant asiàtic ha detectat gairebé 87.000 casos de Covid –tot i que en aquesta estadística no s’inclouen els asimptomàtics– i 4.634 morts.

Temes:

Xina Coronavirus