Per la mobilitat internacional

Vergés veu «molt probable» que a Catalunya hi hagi contagiats de la soca britànica

La consellera catalana de Salut assegura que la vacuna «és un primer pas importantíssim» per a la immunitat de grup, cosa que afavorirà el final de la pandèmia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest diumenge que és «molt probable» que a Catalunya hi hagi contagiats de la soca del coronavirus detectada al Regne Unit, tenint en compte la mobilitat internacional.

En una entrevista a TV-3 després d’acabar la primera jornada de vacunació a Catalunya, ha dit que la vacuna «és un primer pas importantíssim» per a la immunitat de grup, cosa que afavorirà el final de la pandèmia, i ha recordat que la vacunació és una eina imprescindible de salut pública. Però ha afegit que insisteixen que se seqüenciïn més mostres del virus, per a així detectar aquests casos.

Preguntada per la situació epidemiològica a Catalunya, ha assegurat que els contagis són «massa elevats com per pensar que és una situació que es pot mantenir així, sense mesures», per la qual cosa la Generalitat revisarà les dades i les propostes buscant l’equilibri entre la salut i la vida social i econòmica, ha destacat.

Reunió del Procicat

Notícies relacionades

Ho faran aquest dilluns en el marc de la reunió del comitè tècnic del Procicat: «Ens trobarem, avaluarem les dades, com han evolucionat i com hem passat els primers dies de festes, i amb base a això tècnicament es faran propostes».

Preguntada per si descarten alguna mesura, com el confinament, ha afirmat que no ha de descartar-se res i que la vacuna conviurà amb altres mesures de prevenció, com la mascareta i la distància social: «Si serveixen per contenir, no haurem d’apretar amb d’altres».