Paraules per als fidels

El papa demana que tothom tingui accés a la vacuna en el seu missatge de Nadal

  • El papa Francesc va demanar esperança per al continent americà

  • El missatge de Nadal va ser pronunciat aquest any a l’interior de la basílica

2
Es llegeix en minuts

El papa Francesc va instar aquest divendres als qui tenen responsabilitats que es garanteixi la vacuna a tothom, «sobretot als més vulnerables», en el seu missatge de Nadal, aquest any pronunciat a l’interior de la basílica de Sant Pere i sense fidels presents per l’emergència. «En aquest temps de foscor i incerteses apareixen llums d’esperança com les vacunes, però perquè portin esperança al món sencer han d’estar a disposició de tothom», va dir Francesc.

El papa Francesc va demanar esperança per al continent americà, «particularment afectat pel coronavirus, fet que ha exacerbat els nombrosos sofriments que l’oprimeixen», en el missatge de Nadal pronunciat aquest any a l’interior de la basílica i no a fora el balcó de la lògia central a causa de la pandèmia.

«Que la Paraula eterna del Pare sigui font d’esperança per al continent americà, particularment afectat pel coronavirus, que ha exacerbat els nombrosos sofriments que l’oprimeixen, sovint agreujats per les conseqüències de la corrupció i el narcotràfic», va dir Francesc en el seu missatge que com tots els anys repassa els mals i les crisis al món.

Missatge des de dins de la basílica

Des de l’aula de les benediccions a l’interior de la basílica de Sant Pere, Francesc va fer referència a Xile i va demanar que el nen Jesús «ajudi a superar les recents tensions socials». I també va demanar que es posi fi «al sofriment del poble veneçolà». «En aquest moment de la història, marcat per la crisi ecològica i pels greus desequilibris econòmics i socials, agreujats per la pandèmia del coronavirus, necessitem més que mai la fraternitat», va dir.

Notícies relacionades

Aquest any a causa de les mesures restrictives per la pandèmia i amb una Itàlia confinada, el papa va pronunciar a l’interior de la basílica sense la presència de fidels i no a fora el balcó de la lògia central el seu tradicional missatge de Nadal en el qual sol repassar els mals, i les crisis i guerres al món.

Francesc va demanar que «en aquest moment de la història, marcat per la crisi ecològica i pels greus desequilibris econòmics i socials, agreujats per la pandèmia del coronavirus, necessitem més que mai la fraternitat». També va instar els qui tenen responsabilitats que es garanteixi la vacuna a tothom «sobretot als més vulnerables». I va demanar que els nacionalismes tancats, l’individualisme i la llei del mercat no impedeixin que les vacunes arribin a tothom.