Clausura del 21 de desembre al 15 de gener

Tancament del País Valencià: prohibeix entrar a familiars per Nadal excepte si són residents

El Govern de Ximo Puig limita les reunions a sis persones «sense excepcions» i avança la mobilitat nocturna a les 23 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre, que serà a les 0.00 hores

Tancament del País Valencià: prohibeix entrar a familiars per Nadal excepte si són residents
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El País Valencià ha acordat limitar les reunions a sis persones –de dos nuclis convivents– també en els dies assenyalats de les festes nadalenques, «sense excepcions», i ha avançat la restricció de mobilitat nocturna a les 23 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre, que serà a les 0.00 hores.

Així ho va anunciar aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, que va comparèixer amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en una roda de premsa per informar de les mesures de prevenció de la pandèmia acordades a la Taula de Coordinació Interdepartamental.

Puig va explicar que cap reunió social superarà les sis persones, tant en espais públics com privats, «sense excepcions per Nadal». A més, aquestes sis persones no hauran de superar els dos grups de convivència.

En segon lloc, va assenyalar que la Generalitat ha acordat avançar la restricció de mobilitat nocturna a les 23 hores fins al 15 de gener, amb excepcions el 24 i 31 de desembre, que serà a les 0.00 hores.

A més, es «reforça» el confinament perimetral de la comunitat i no es podrà sortir ni entrar del territori valencià fins al 15 de gener, excepte persones que tornin al seu lloc de residència habitual. Puig va recalcar que no es podrà accedir a la comunitat ni sortir-ne per acudir al lloc de residències «de familiars ni persones pròximes».

Puig va demanar «disculpes» a la ciutadania per les noves restriccions i per canviar les mesures amb prou feines 12 dies després d’haver-les anunciat, però ha indicat que, «com tothom pot entendre, si la situació epidemiològica i d’incidència del coronavirus està canviant, cal adaptar-se a la nova realitat per combatre millor la pandèmia, perquè «pitjor serien les conseqüències de no fer-ho».

Notícies relacionades

El president va justificar aquestes noves limitacions en el fet que la incidència de la Covid ha crescut un 27 per cent en l’última setmana i que sumen quatre dies consecutius amb més de 2.000 casos de coronavirus. Això, segons va dir, «ens obliga a reaccionar» perquè «estem jugant-nos la salut, el treball i el futur dels valencians i no com celebrar el Nadal».

«Saltar-se les restriccions significa perjudicar la resta», va dir, i per això va dir que les pautes han de ser el mateix domicili, compres esglaonades i la seguretat. «És dolorós haver de restringir més el Nadal, però és el que toca per prudència i responsabilitat», va resumir. Totes les mesures entrarà en vigor dilluns.