Els Mossos detecten 37 naus ocupades com la que es va incendiar a Badalona

La policia ha fet un cens arran de la tragèdia en què van morir quatre persones

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detectat a tot Catalunya 37 naus ocupades «que podrien trobar-se en circumstàncies similars» a la que es va incendiar a Badalona (Barcelona), en què vivien un centenar de persones sense llar i sense papers i on van morir com a mínim quatre persones. Així ho ha informat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, al ser preguntat sobre l’incendi d’aquesta nau pel diputat de Cs Matías Alonso en la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres al Parlament.

Segons ha relatat Sàmper, després d’aquest «desgraciat incendi», els Mossos van intentar «fer un cens» de naus que es trobessin «en una situació similar a tot el territori» i van comptabilitzar-ne «un mínim de 37», tot i que no ha precisat el seu emplaçament.

Notícies relacionades

Així mateix, Sàmper ha afirmat que la policia catalana, en aquest tipus de situacions, i si no hi ha denúncia prèvia de la propietat, «només intervé si es detecten conductes delictives».

D’altra banda, Alonso ha assenyalat que la «tragèdia» de Badalona no és més que «un indicador de les polítiques d’acollida» del Govern, «una política de ‘photocall’», segons l’ha definit, després de recordar el desplegament que es va fer quan es va rebre els migrants a bord del barco ‘Aquarius’. «Són polítiques populistes de curt abast que en comptes de pal·liar cronifiquen els problemes», ha afirmat.