Any acadèmic 2019-2020

L’Audiència Nacional avala el final de curs sense repetidors

  • El tribunal desestima el recurs que va interposar el PP davant l’ordre ministerial de l’abril que instava que els estudiants promocionessin després d’una avaluació conjunta
L’Audiència Nacional avala el final de curs sense repetidors
1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

L’Audiència Nacional, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, ha desestimat el recurs interposat pel PP davant l’ordre ministerial que el Govern va aprovar de cara a la fi de curs acadèmic 2019-20. El text del Govern –amb data 22 d’abril– posava èmfasi en la situació excepcional de la pandèmia, l’estat d’alarma, el confinament domiciliari, el tancament de centres educatius i l’ensenyament ‘online’ (en el millor dels casos). L’ordre demanava de manera excepcional i a causa de la situació provocada pel coronavirus que tots els alumnes poguessin passar de curs malgrat tenir diverses assignatures suspeses.

No es tractava estrictament d’un aprovat general, com sí que es va decretar, per exemple, a Itàlia. L’ordre espanyola instava els docents a realitzar una avaluació continuada i conjunta a tots els estudiants i reservar la repetició de curs per als casos més extrems. «No és un trimestre per penalitzar ningú. Al contrari, serà un temps perquè es recuperin i es reforcin les matèries», va explicar, al seu dia, la titular d’Educació, Isabel Celaá, que es va trobar amb l’oposició de diverses autonomies: Madrid, Castella i Lleó, Andalusia i Euskadi.

Notícies relacionades

El PP va recórrer davant els tribunals l’ordre ministerial. El secretari general del partit conservador, Teodoro García Egea, va explicar llavors que el text del Govern conculcava l’actual llei d’educació (‘llei Wert’) perquè establia la promoció com a norma general. Segons la seva opinió, davant el final del curs acadèmic el Govern es «va rentar les mans» i «va crear diferències» entre els alumnes de les diferents autonomies.

Ara, l’Audiència Nacional desestima el recurs per «falta de legitimació». La resolució, amb data 2 de desembre, pot ser objecte d’un altre recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.