Tragèdia al Gorg

Badalona inicia el desenrunament de la nau incendiada

Bombers i Mossos vigilaran les tasques de demolició per una empresa privada, per controlar si apareixen més víctimes

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Badalona contractarà una empresa perquè comenci la demolició de la nau industrial incendiada dimecres passat, tot i que aquestes tasques es faran sota la supervisió dels Bombers.

El consistori de Badalona ha informat que les tasques de desenrunament, les primeres que es portaran a terme, es faran amb la supervisió dels Bombers per confirmar que no hi ha més cossos entre les restes de la nau industrial abandonada i que des de fa diversos anys ocupaven més d’un centenar de subsaharians sense llar.

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, també supervisaran les tasques per preservar la investigació de l’origen de l’incendi que ha acabat amb la vida de tres persones i n’ha deixat 25 ferides, nou de les quals, de gravetat.

Els Bombers de la Generalitat han donat per finalitzada aquesta nit la fase aguda de l’incendi i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat que el consistori ha iniciat el procés per contractar una empresa que comenci, «si és possible aquest divendres mateix», la demolició de l’edifici.

García Albiol ha agraït l’esforç i dedicació de tots els serveis d’emergències i «ha valorat el recolzament de la Generalitat i totes les mostres d’afecte rebudes», segons un comunicat municipal.

Albiol avisa

«Si no tenim instruments per poder actuar davant aquestes situacions, tragèdies com les d’avui molt lamentablement es poden tornar a produir a Badalona o en qualsevol altre lloc del país, i per això demano responsabilitat i consciència de tothom», ha reclamat l’alcalde de Badalona.

Segons informa la Generalitat, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha donat per finalitzada la primera fase de l’incendi i ha explicat que l’operativa que comença ara és responsabilitat de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra mantindran la seva presència al lloc per controlar la seguretat del perímetre de l’edifici, que té «unes característiques molt febles a causa dels quatre col·lapses que ha patit».

Sàmper, que també ha agraït el treball dels serveis d’emergències, ha avançat que el treball d’investigació dels Mossos serà «lent» a causa de la virulència del foc.