La Caixa

Acord entre la Fundació La Caixa i Projecte Home Catalunya per reinserir persones amb addiccions

El conveni té una dotació de 280.000 euros i es prolongarà fins al 2022

tema del projecte home de la Fund  La Caixa

tema del projecte home de la Fund La Caixa

1
Es llegeix en minuts

La Fundació La CaixaiProjecte Home Catalunyas’uneixen per reinserir les persones amb addiccions que han vist com la seva situació s’agreujava pels efectes de la pandèmia. El conveni de les dues entitats es durà a terme fins a l’any 2022 amb l’objectiu principal d’assegurar que les persones en tractament d’una addicció puguin aconseguir la sevareinserció socialmalgrat les dificultats afegides que hi ha en l’actual context social i econòmic. 

El conveni,que té una dotació de 280.000 euros, pretén reforçar el Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA) del Projecte Home Catalunya, que consisteix a acompanyar les persones que es troben en tractament en l’entitat perquè puguin arribar a tenir unavida autònoma i independent dins de la societat. La rúbrica de l’acord per als dos pròxims anys s’ha firmat en la trobada entre el director general de la Fundació La Caixa, Antonio Vila; el subdirector general, Marc Simón; la presidenta del patronat de Projecte Home Catalunya, Conxita Solé; la patrona, Olga Pérez, i el director de l’entitat, Oriol Esculies. 

Notícies relacionades

El servei de SAVA s’estructura en diverses àrees d’actuació, comel tractament, l’accés a la vivenda, a la formació i a la recerca d’ocupació, a la salut física i a l’oci.Les persones que formen part del programa són persones que tenen prou autonomia per desenvolupar activitats de la vida diària, però encara necessiten un acompanyament terapèutic professional perquè no recaiguin en el consum de les drogues o les conductes addictives i puguin arribar a l’autonomia completa. El Projecte Home Catalunya té seus a Barcelona, Montgat, Montcada i Reixac, Tarragona, Tortosa, Tremp i Balaguer.

«Més que mai és necessarirecolzarles persones que tenen més dificultats per accedir a la reinserció social. Per això, és una satisfacció per a la nostra entitat poder reforçar el recolzament a Projecte Home Catalunya i treballar així perquè les persones amb addiccions puguinrecuperar la seva autonomia malgrat la situació actual», ha destacat el director general de la Fundació La Caixa, Antonio Vila.