‘Cuidar-nos, el millor regal aquest Nadal’, lema de la campanya publicitària de Sanitat

Illa assenyala que tot i que l’evolució de la pandèmia és «favorable», Espanya encara està lluny de l’objectiu de contenció

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El ministre deSanitat, Salvador Illa, presenta aquest dilluns lacampanyapublicitària que el seu departament ha preparat per a aquestNadal, marcat per la pandèmia del coronavirus. La campanya té per lema ‘Cuidar-nos, el millor regal d’aquest Nadal’ i apel·la a la «solidaritat», en el sentit que el que fa qualsevol ciutadà «afecta la resta», segons ha explicat el titular de Sanitat en la presentació de l’estratègia publicitària.

Aquesta tarda el Ministeri de Sanitat comunicarà lesdades epidemiològiquesdel cap de setmana. Tot i que les dades per comunitats autònomes són molt desiguals, «l’evolució és favorable» però «encara lluny de l’objectiu» de 25 casos per 100.000 habitants, per això «s’han d’extremar les mesures de prevenció», segons ha remarcat Illa.

Les xifres d’incidència per comunitats

La Comunitat de Madrid ha notificat aquest diumenge 594 nous casos positius, 122 en les últimes 24 hores, xifra que reflecteix baixada del 60% en els contagis respecte de dissabte, que n’hi va haver 1.474. Però les defuncions pugen a 19, més del doble que el dia anterior, que se’n van registrar 8.

A Catalunya, la velocitat de transmissió del virus ha crescut per sisè dia consecutiu i ja arriba a 0,99, una centèsima més que dissabte i molt prop d’1, el límit marcat pel Govern per replantejar-se noves restriccions, ja que significaria que la pandèmia tornaria a entrar en fase expansiva. Les dades epidemiològiques revelen que el nombre de morts per la Covid en aquesta comunitat és de 16.152, 63 dels quals en les últimes 24 hores.

Al País Basc –on el número de morts s’actualitza cada dimecres– la taxa de positius continua per segon dia consecutiu en el 6,5%, per sobre del 5,2% que es va registrar dijous, i en les últimes hores s’han comptabilitzat 452 noves persones infectades, tot i que s’ha reduït lleugerament la xifra d’ingressos hispitalaris.

Notícies relacionades

Galícia ha experimentat també un lleuger descens de contagis amb 277 confirmats per PCR en les últimes 24 hores, 60 menys que en l’últim recompte, i també una baixada de casos actius, tot i que ha augmentat lleument la pressió assistencial amb 342 malalts en planta (5 més) i 64 en uci (3 més).

A Andalusia s’han registrat en les últimes 24 hores 1.001 casos nous, gairebé 300 menys dels que es van notificar ahir, i han mort 22 persones, 8 menys que el dia anterior, la xifra més baixa de tota la setmana.