ensurt amb magnificència

Espectacular explosió d'un meteorit a l'entrar al cel del Japó

El bòlid, de només 1,5 metres de diàmetre i 5,5 tones de pes, va ser vist a la regió central de Kanto, al nord de Tòquio, i va alliberar una energia equivalent a 150 tones de TNT

o4ajxr67r4xkzkkx / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els habitants de la regió central de Kanto, al nord de Tòquio, han viscut un bon ensurt per culpa d’un meteorit, que després d’entrar a l’atmosfera ha provocat una forta explosió. No n’hi ha per menys, ja que l’Organització Internacional de Meteors va recopilar les dades que va produir el cos i va calcular que l’energia alliberada en l’explosió va ser l’equivalent a 150 tones de TNT amb una mida i massa de l’objecte d’1,5 metres de diàmetre i 5,5 tones.

Notícies relacionades

L’esclat es va poder veure clarament. Daichi Fujii, supervisor del museu d’Hiratsuka, va ser qui va captar el pas del bòlid amb una càmera instal·lada a casa seva i va detallar que l’astre va travessar el cel d’oest a est.

També va ser registrat per una estació de monitoratge d’infrasò del Sistema Internacional de Vigilància (d’explosions nuclears), però a una distància de 1.150 quilòmetres.

Temes:

Astronomia Japó