Mossos i policies locals reforçaran els controls a les terrasses

El Govern insta els ajuntaments catalans que assegurin el compliment de les noves mesures

terraza / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossos i policies locals reforçaran els controls en bars i restaurants després de la reobertura dilluns passat, sobretot a les terrasses, per vetllar pel compliment de les mesures referents a la distància de seguretat, l’aforament i la ventilació, entre d’altres.

Segons informa aquest dimecres Protecció Civil de la Generalitat en un comunicat, el Procicat ha actualitzat avui el Pla Sectorial de Restauració per incloure les noves mesures previstes en aquesta primera fase de la nova desescalada per a aquest sector, que ha comptat amb la participació de la Direcció General de Comerç.

El Procicat recorda que perquè les terrasses puguin tenir la consideració d’espai a l’aire lliure es requereix sempre que hi hagi almenys dos costats lliures sense tancament, especialment si hi ha un sostre o tancament superior. En el cas de biombos, tancaments laterals o similars en més de dos costats, la terrassa no podrà tenir la consideració d’espai a l’aire lliure i per tant li seran d’aplicació les limitacions i condicionants dels espais tancats o interiors (aforament mes reduït i prohibició i fumar, per exemple). No es permet en cap cas un tancament total dels quatre laterals i del sostre sense cap tipus de ventilació.

Les mesures aprovades pel Govern per al sector de la restauració en aquesta primera fase inclouen una ocupació del 100% de les terrasses, complint la distància de seguretat i fins a un màxim de quatre persones per taula, i un aforament del 30% a l’interior d’aquests locals, amb taules de fins a quatre comensals. Aquests espais, a més, hauran de tenir una ventilació suficient.

D’acord amb aquest nou pla que avui ha aprovat el comitè tècnic del Procicat, Mossos i policies locals reforçaran els controls de compliment de les mesures contra la Covid en bars, cafeteries i restaurants, especialment a les terrasses.

Patrullatge i control

Notícies relacionades

En aquest context, Protecció Civil recorda als ajuntaments que han d’assegurar el compliment de les noves mesures, necessàries per mantenir la reobertura en aquesta fase i, per això, ha informat aquest dimecres a tots els consistoris catalans del nou pla i de les mesures que conté.

En concret, Mossos i policies locals faran dispositius especials de patrullatge i control, amb una «voluntat didàctica i de sensibilitat», però s’adverteix que se sancionaran les conductes que vagin en contra de les mesures per evitar la propagació del coronavirus