Investigació en marxa

Dos exalumnes denuncien per abusos sexuals un entrenador de la Salle Bonanova

Les dues víctimes afirmen que els seus abusos es van allargar durant dos anys i que van començar quan tenien 12 i 13 anys, respectivament

Un jutge de Barcelona instrueix com a agressió sexual l'única de les dues denúncies que no ha prescrit i que situa els fets entre el 2008 i el 2010

zentauroepp55973940 salle bonanova201124193431

zentauroepp55973940 salle bonanova201124193431

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona investiga un professor de primària i entrenador de futbol de l’escola de la Salle Bonanova de Barcelona per un delicte d’agressió sexual contra un exalumne de l’escola, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. El sospitós, les inicials del qual són V. M. P., també ha sigut denunciat per una altra víctima que refereix un delicte d’abusos sexuals ocorreguts alguns anys abans, quan el presumpte agressor treballava de professor a l’escola Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès i, a més, dirigia el Club Esportiu Bonanova, entitat de la Salle Bonanova. La primera denúncia al·ludeix a fets esdevinguts entre el 2008 i el 2010. La segona, a fets que haurien ocorregut entre el 2004 i el 2005. Aquesta segona estaria prescrita. La primera, en canvi, continua vigent. 

La denúncia que incumbeix a delictes més recents es va presentar el 8 d’octubre del 2020. La víctima va avisar els Mossos d’Esquadra que va patir abusos i agressions sexuals quan era menor d’edat per part d’un professor de primària de l’escola de la Salle Bonanova que, a més, era el seu entrenador de futbol en l’equip del Club Esportiu Bonanova. Segons el seu relat, tenia 12 anys quan va començar a patir-los i aquests es van allargar fins que va complir els 14 anys. Va ser entre el 2010 i el 2012.

El 25 d’octubre del 2020 la comissaria de Sant Cugat del Vallès va rebre una segona denúncia per abusos sexuals contra el mateix sospitós. Aquesta segona víctima va relatar que els va patir quan tenia 13 anys i que també es van allargar durant dos anys, fins que va complir els 15. Segons aquesta denúncia, els abusos se situen entre el 2004 i el 2005. Aquell any, el presumpte agressor era professor de la Viaró Global School de Sant Cugat del Vallès, però ja entrenava en el Club Esportiu de Bonanova –en què presumptament es van perpetrar els delictes–, una entitat que llavors V. M. P., a més, dirigia. 

L’escola avisa els pares

L’escola de la Salle Bonanova va enviar dilluns als pares una circular per anunciar que el 13 de novembre passat va rebre un requeriment per part del Jutjat d’Instrucció número 6 sobre una possible agressió sexual a un exalumne que va cometre «fa 10 anys» un dels seus treballadors en actiu, V. M. P.

Notícies relacionades

En el comunicat intern es detalla que V. M. P. va agafar la baixa dos dies abans, l’11 de novembre, i que la direcció de l’escola té intenció de mantenir-lo apartat mentre duri la instrucció judicial. En l’escrit, l’escola assegura que, al conèixer aquest fet, va activar el protocol «corresponent» i que la institució s’ha personat en la causa «per tenir accés a tota la informació i poder traslladar-la» a les famílies. 

Isabel Llauger, responsable institucional de la Salle a Espanya, afirma que l’escola està col·laborant amb la justícia, amb «total transparència», per aclarir els fets. Alhora reclama que es respecti «la presumpció d’innocència» de l’investigat. L’equip psicopedagògic, juntament amb els psicòlegs de la Salle Bonanova, treballen en un pla d’acompanyament a les famílies.