audiència de lleida

Condemnat a 11 anys per abusar del fillastre, i la mare, a cinc per còmplice

La víctima, que ara té 17 anys, va explicar durant el judici que la parella de la seva progenitora li va estar realitzant tocaments durant cinc anys

zentauroepp47365605 soc190919184935

zentauroepp47365605 soc190919184935 / Andrejs Pidjass

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 10 anys i mig de presó un home acusat d’abusar sexualment durant cinc anys del fill, menor d’edat, de la seva parella, que ha sigut igualment condemnada a cinc anys per còmplice, ja que, malgrat que el nen la va informar dels fets, no els va evitar. 

Segons es desprèn de la sentència, la sala ha condemnat l’acusat a 10 anys i mig de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals a un menor, 4 per un delicte d’amenaces lleus i 7 anys de llibertat vigilada. 

Així mateix, cap dels dos condemnats podrà acostar-se ni comunicar-se amb el jove durant 12 anys en el cas de l’acusat i 6, la mare, hauran de pagar una multa de 4.410 euros per l’exhibició de material pornogràfic al menor i una indemnització de 12.000 euros per danys morals. 

La víctima, que ara té 17 anys, va explicar durant el judici que la parella de la seva mare li va estar realitzant tocaments als genitals de forma continuada dels 10 fins als 15 anys, alguns dels quals, amb penetració anal, i que, quan en tenia 11, li va explicar a la seva mare. 

Després que aquesta recriminés l’acció a la seva parella  i aquest els amenacés amb un ganivet, l’home va continuar diversos anys més abusant del menor. 

Notícies relacionades

No obstant, en la celebració del judici a l’Audiència de Lleida, el condemnat va assegurar que la seva relació amb el jove era «genial», però que estava molt condicionat pel seu pare, mentre que la mare va assegurar que no era coneixedora del que havia succeït durant anys a casa seva. 

Finalment, i malgrat que la condemna no és ferma i encara pot ser recorreguda, el jutge ha ordenat presó per a l’home al considerar que existeix risc de fuga.