de 13 a 16 hores

El pla de Tremosa: reobrir ja a Catalunya terrasses al 50% per als dinars

La proposta de desescalada per fases ha sigut pactada amb el sector i està sobre la taula del Procicat

zentauroepp54759844 torra tremosa200903190351

zentauroepp54759844 torra tremosa200903190351 / Pau Cortina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Empresa i Coneixement planteja una desescalada per nivells per a Catalunya, amb colors semblants als del semàfor. L’objectiu de la institució de Ramon Tremosa (Junts) és clar: reobrir al més aviat possible les terrasses al 50%, per oferir dinars de 13 a 16 hores.

El pla, enviat a Salut –la consellera, Alba Vergés, pertany a ERC– i inspirat en països com Irlanda, situa el moment actual de la pandèmia en el nivell 4 (color vermell), i preveu els diversos escenaris per a l’hostaleria, el comerç i la resta dels serveis, depenent de si la situació epidemiològica millora.

La proposta de Tremosa és passar aquest divendres a fase 3b (color taronja fort).  En aquest estadi, els bars i restaurants podrien obrir les terrasses al 50% per servir menjar entre les 13 i les 16 hores. A més, també contemplava que el comerç de béns no essencials obrís ja el 30% (sense l’actual limitació de l’espai a 800 metres quadrats), així com els centres comercials, que obririen els caps de setmana amb una limitació del 30%, i els mercats. Segons aquesta proposta, els centres d’estètica també podria reobrir amb cita prèvia i cada treballador podria atendre només un client.

Per nivells

En el nivell 3a, el comerç, les grans superfícies i els mercats ambulants ja podrien obrir al 50% de l’aforament, mentre que la restauració hauria de treballar amb un 30% de l’aforament a l’interior i un 50% a les terrasses. La barra continuaria tancada i hi hauria un horari límit. L’estètica i altres sectors de contacte personal pròxim podrien obrir el 50%.

Notícies relacionades

En el següent nivell, el 2 (color groc), el comerç ja no tindria restriccions d’aforament, però els centres comercials sí: haurien de garantir un màxim del 75%. Els mercats ambulants també tindrien un 75% de l’aforament, igual com els d’estètica, mentre que bars i restaurants podrien obrir el 50% a l’interior i el 75% a les terrasses, mantenint encara les barres suspeses i un horari màxim.

En l’últim nivell, l’1 (color verd), totes les empreses i sectors podrien obrir sense restriccions però amb mascareta i distància de seguretat.