PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT DEL 2021

Sanitat inverteix 1.000 milions per reforçar l'atenció primària

El pressupost del ministeri es multiplica per 10, gràcies en part als fons europeus

Els comptes inclouen una partida de 1.000 milions per a la compra de vacunes contra la Covid

GRAF966. MADRID, 30/10/2020.- El ministro de Sanidad, Salvador Illa, a su llegada para comparecer en rueda de prensa para detallar el Proyecto de Presupuestos Generales del Estado correspondientes a Sanidad, este viernes. EFE/ Juanjo Guillen

GRAF966. MADRID, 30/10/2020.- El ministro de Sanidad, Salvador Illa, a su llegada para comparecer en rueda de prensa para detallar el Proyecto de Presupuestos Generales del Estado correspondientes a Sanidad, este viernes. EFE/ Juanjo Guillen / Juanjo Guillen (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021 contempla «la dotació més gran de la història» per al Ministeri de Sanitat, que multiplicarà per 10 els seus recursos, al passar de 327 milions a 3.421 milions d’euros, segons ha destacat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Els esmentats fons es nodreixen del primer tram del paquet d’ajuts impulsat per la UE, que contribueix al fet que siguin els comptes amb més despesa social de la història. En aquest context i per fer front a la pandèmia, el de Sanitat és el segon ministeri amb més creixement en fons, per darrere del de Treball i Economia Social. 

L’ampli paquet pressupostari es destinarà a posar en marxa mesures contra l’epidèmia, però també a reforçar el sistema sanitari, malmès amb l’arribada del virus. Per a això, contempla una inversió de 1.000 milions d’euros per a l’adquisició de vacunes contra la Covid. I 1.088 milions més en la millora dels serveis d’atenció primària, amb una ampliació de la cartera de serveis, la millora de la qualitat assistencial i la potenciació de l’ús de tecnologies. 

Eliminació de copagaments

Notícies relacionades

El projecte pressupostari inclou a més una partida de 257 milions d’euros destinada a eliminar els copagaments farmacèutics imposats pel Govern del PP. L’esmentada inversió beneficiarà més de sis milions de persones, entre ells famílies amb fills, pensionistes o menors amb discapacitat, que tindran menys barreres en l’accés als medicaments, si els comptes arriben a aprovar-se.

Així mateix, el pla per a la renovació de tecnologia sanitària comptarà amb més de 400 milions i es destinaran 295,5 milions a l’estratègia digital del sistema nacional de salut. «Invertir en salut és una inversió, no una despesa», ha defensat el ministre en roda de premsa a la Moncloa.