Ofensiva contra els furts

Els Mossos enxampen 24 multireincidents al tramvia de Barcelona i Rodalies

Els lladres han sigut interceptats en 15 dies, en el marc d'un dispositiu especial

mossos-tram / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han interceptat 24 multireincidents en 15 dies a la xarxa de transport públic del Trambaix, TramBesòs i Rodalies, quatre dels quals han sigut detinguts per furts i requeriments judicials pendents, mentre que la resta han sigut denunciats.

Segons informa aquest divendres la policia catalana en un comunicat, a les persones denunciades se’ls acusa de delictes de diversa índole com furt, apropiació indeguda, falsificació de títols de transport o per tinença de substàncies estupefaents.

Des del 15 d’octubre, agents dels Mossos de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità han activat un dispositiu específic destinat a localitzar i detenir persones que cometen delictes en aquests espais, ja que han traslladat les accions delictives del metro a altres mitjans de transport a causa de la pandèmia del coronavirus i al pla dels Mossos contra els multireincidents.

De paisà i uniformats

Es tracta d’un dispositiu de patrullatge en el qual els agents de la policia catalana van tant de paisà com uniformats en aquest pla de prevenció de delictes a la xarxa del transport públic.

Notícies relacionades

Des de l’inici de l’estat d’alarma fins avui, els fets delictius al metro han experimentat una caiguda de gairebé el 80% respecte al mateix període de l’any passat, de manera que els Mossos han dissenyat noves estratègies contra aquests delinqüents.

Així, els agents uniformats patrullen a les plataformes i combois per prevenir actes il·lícits, mentre que els de paisà centren la seva actuació en la detenció de multireincidents que actuen en aquests mitjans de transport.