crisi de la Covid-19

Les bones notícies d'avui 29 d'octubre en la lluita contra el coronavirus

13 August 2020, Finland, Helsinki: Finnish Prime Minister Sanna Marin (C) arrives for a press conference at the Government Palace. Photo: Roni Rekomaa/Lehtikuva/dpa

13 August 2020, Finland, Helsinki: Finnish Prime Minister Sanna Marin (C) arrives for a press conference at the Government Palace. Photo: Roni Rekomaa/Lehtikuva/dpa / DPA vía Europa Press (DPA vía Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Espanya i la resta de països del món s’escarrassen en la lluita contra la Covid-19. Tot i que el coronavirus causa cada dia noves víctimes i les xifres de contagiats continuen augmentant, els esforços internacionals i la lluita diària del personal sanitari i els científics també donen bones notícies.

Aquestes són les informacions positives relacionades amb la crisi sanitària que EL PERIÓDICO vol destacar en aquesta jornada del 29 d’octubre:

Finlàndia aixeca restriccions a bars i restaurants

El govern de Finlàndia ha anunciat que alleujarà les restriccions sobre els horaris d’obertura dels restaurants que serveixen principalment menjar, tot i que mantindrà uns dies més regles més estrictes a bars i clubs nocturns, ja que la pandèmia ja mostra signes de desacceleració al país nòrdic. «Gràcies al comportament responsable de la gent i les mesures que hem pres, la situació de Finlàndia ha sigut una de les millors d’Europa», va dir a la premsa Krista Kiuru, ministra a càrrec de la resposta al coronavirus de Finlàndia.

Les noves regles, que entraran en vigor diumenge, permetran que els restaurants que serveixen principalment menjar es mantinguin oberts com vulguin, excepte a les regions amb la majoria dels casos de virus, mentre que els bars i discoteques hauran d’aturar la venda d’alcohol a les 10 pm.

El número acumulat de 14 dies de casos de coronavirus per cada 100.000 habitants a Finlàndia es va situar en 48,5 dijous, la xifra més baixa d’Europa juntament amb Estònia. «Els finlandesos acaten les instruccions i recomanacions majoritàriament», va dir als periodistes Mika Salminen, cap de seguretat sanitària de l’Institut Finlandès de Salut i Benestar, a l’explicar per què Finlàndia havia aconseguit frenar la malaltia. En total, 2,5 milions dels 5,5 milions d’habitants del país han descarregat l’aplicació mòbil de rastreig de contactes del Govern, va afegir Salminen.

Irlanda, caiguda important de casos de Covid-19 després de tres setmanes de restriccions

Irlanda ha reportat el nombre més baix de casos de coronavirus en gairebé tres setmanes, i la mitjana de set dies va caure per setè dia consecutiu des que el país va introduir algunes de les restriccions més estrictes a Europa. Dimecres passat, el Govern irlandès va ordenar el tancament de totes les botigues minoristes no essencials durant sis setmanes, amb els restaurants limitats als serveis per emportar i a les persones a qui se’ls va demanar que no es moguessin en un radi de 5 quilòmetres de casa, informa Reuters.

Notícies relacionades

Dues setmanes abans, el Govern va prohibir menjar en restaurants sota sostre i va limitar les visites a domicili.