Primera descoberta en un segle

Descobert un corall més alt que l'Empire State a la Gran Barrera d'Austràlia

La base d'aquest coral és d'1,5 quilòmetres d'ample i s'eleva 500 metres

r v-falkor-operating-on-the-great-barrier-reef---credit-schmidt-ocean-institute

r v-falkor-operating-on-the-great-barrier-reef---credit-schmidt-ocean-institute

1
Es llegeix en minuts
Sídney

Un grup de científics ha descobert  un coral de 500 metres d'altura, més alt que el gratacel novaiorquès Empire State, a la Gran Barrera de Corall, davant la costa nord-oriental d'Austràlia.

«La base d'aquest corall amb forma de fulla és d'1,5 quilòmetres d'ample. S'eleva 500 metres (d'altura) i la seva menor profunditat es troba 40 metres per sota de la superfície marina», ha indicat Tom Bridge, investigador principal de l'expedició científica a bord d'un barco de l'Institut Schmidt Ocean (EUA).

La descoberta d' aquest gegantí corall desconnectat, que es troba davant les costes del cap York, és la primera d'aquest tipus que es dona en més d'un segle, d'acord al comunicat emès aquest dimecres per la australiana  Universitat James Cook, que va participar en el descobriment.

 «Aquest nou descobriment se suma a set coralls de gran altura més que s'han detectat en l'àrea» de la Gran Barrera de Corall i que  van ser mapats fa més d'un segle, ha afegit Bridge, expert en coralls de la James Cook i el Museu de Queensland.

En aquesta col·lecció es troba l'illa Raine, un corall gegant a uns 620 quilòmetres davant les costes de la ciutat australiana de Cairns i que és considerat com l' àrea d'implantació de les tortugues verdes de més importància del planeta.

Transmissió en viu

Per la seva banda, el líder de l'expedició, el científic Rob Beaman, de la Universitat James Cook, ha comentat que el descobriment va ser tan sorprenent com la possibilitat d'utilitzar el robot SuBastian, que va permetre gravar vídeo i transmetre en directe el descobriment.

Notícies relacionades

«És increïble poder elaborar un mapa detallat tridimensional del lloc i realitzar aquest descobriment amb SuBastian», ha remarcat Beaman, al referir-se a aquestes investigacions i descobriments submarins de l'Schmidt Ocean Institute a Austràlia.

Wendy Schmidt, cofundadora de l'Schmidt Ocean Institute, ha emfatitzat que encara hi ha  moltes estructures i espècies desconegudes  en el món marí a l'espera de ser descobertes.