DECLARACIÓ ALS JUTJATS

El jutge prohibeix a la dona de Mainat acostar-se al productor i als seus fills

El magistrat rebutja empresonar Angela Dronrowolski malgrat la petició de la fiscal

«No l'odio», ha assegurat l'ex de la Trinca sobre la seva dona després de la declaració al jutjat

josep maria mainat y su esposa llegan a los juzgados de barcelona para declarar / periodico

josep maria mainat y su esposa llegan a los juzgados de barcelona para declarar
mainat

/

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge ha prohibit a Angela Dobrowolski acostar-se al seu marit, el productor de televisió, Josep Maria Mainat, i als seus dos fills en comú, atenent així la petició del fundador de La Trinca i Gestmusic. La dona no podrà aproximar-se a menys de 1.000 metres del seu marit i dels dos nens, haurà de comparèixer setmanalment als jutjats, se li ha retirat el passaport i se li impedeix sortir d’Espanya. Tampoc pot comunicar-se amb l’excantant. 

El magistrat José Antonio Cruz de Pablo ha rebutjat, en canvi, ordenar l’ingrés a presó de la dona de Mainat, acusada d’un presumpte «assassinat o homicidi» en grau de temptativa, mesura que li havia sol·licitat la fiscalia en la vista judicial que ha tingut lloc aquest diumenge. El togat considera que no existeix risc de fuga ni una possible reiteració delictiva, en contra del criteri de l’acusació pública i, per tant, Dobrowolski continuarà lliure amb càrrecs. L’acusació particular, exercida per l’advocada Olga Tubau, només va demanar l’ordre d’allunyament.

Al sortir de la Ciutat de la Justícia, l’ex de la Trinca ha assegurat que està satisfet que el jutge no empresoni la seva dona (encara estan en procés de divorci) perquè és la mare dels seus fills. «No l’odio», ha comentat sobre la seva dona, alhora que ha anunciat que sol·licitarà que se li practiqui un examen psicològic per veure quin és el seu estat mental, ja que creu que «necessita ajuda».

El jutge argumenta en la seva interlocutòria que des de l’1 d’agost, quan Dobrowolski va quedar en llibertat, en cap moment ha intentat escapar-se de la justícia, ja que ha comparegut «a totes les crides judicials» i ha complert l’obligació de presentar-s’hi setmanalment. En aquest sentit, afirma que «no es pot unir el risc de fuga únicament i exclusiva a l’elevat de la pena que se li imposi».

EPISODIS VIOLENTS / Respecte a la possibilitat que la dona del productor hi atempti un altre cop, el togat recalca que hi ha altres mesures menys difícils que la presó, com la prohibició d’acostar-se a la víctima. La resolució detalla que els Mossos van entregar el 23 d’octubre un informe en el qual s’assenyala que la investigada havia protagonitzat episodis de «violència» no només contra Mainat, sinó també contra el seu fill petit. 

La crisi matrimonial

El productor de televisió de 73 anys i la seva encara dona, d’origen alemany i de 37 anys, es van conèixer a Barcelona, es van casar i el 2012 van ser pares d’una nena i el 2016 d’un nen. A principis del 2020, la parella va entrar en una profunda crisi i Mainat va prendre la decisió de divorciar-se. En el repartiment de béns que planejava, els seus fills hi eren presents però Dobrowolski no. La dona ho va esbrinar i, segons els investigadors, presumptament va intentar assassinar-lo la nit del 22 del juny injectant-li insulina mentre dormia. La imputada, segons les indagacions, va entrar al correu electrònic del seu marit i es va reenviar al seu els missatges i documents que ell s’enviava amb el seu advocat matrimonialista.

Fonts jurídiques han explicat a EL PERIÓDICO que Mainat ha relatat aquest diumenge al jutge el mateix que va explicar davant els Mossos d’Esquadra. És a dir, que al gener la relació amb Dobrowolski es va deteriorar fins al punt que li va informar que volia divorciar-se. Aquell 22 de juny a la nit, la dona va anar a casa del productor a sopar. La parella va tenir una forta discussió. Ella es va posar histèrica i va intentar calmar-la. Quan ho va aconseguir, l’excantant se’n va anar a dormir. Abans d’anar al llit, la seva dona li va injectar dos medicaments habituals i, ja entrat en son profund, li va punxar dues substàncies més.

L’acusada nega que fos insulina, com sospiten els investigadors. El cert és que poca estona després, Mainat va entrar en coma per una hipoglucèmia. L’ex de la Trinca ha recordat davant el jutge que després d’això va tenir moments de lucidesa, però també «forats» de memòria i que ell va tenir una «associació d’idees» per pensar que la seva dona havia volgut matar-lo. Davant la premsa ha detallat: «Quan em vaig despertar estava una mica atordit i l’últim que recordava és que ella m’estava posant injeccions. Vaig fer una connexió òbvia». 

«Ha sigut ella, m’ha volgut matar»

Va ser Dobrowolski qui va trucar a l’ambulància per alertar de l’estat del seu marit, que, quan ja estava estès a la llitera esperant el trasllat a l’hospital, va trucar a la mainadera dels seus fills per revelar-li: «Ha sigut ella, m’ha volgut matar».  A l’hospital el van estabilitzar. La dona va ser detinguda a finals de juliol i l’1 d’agost, després de prendre-li declaració, el jutge de guàrdia el va deixar en llibertat. Després, el 21 de setembre, la imputada va tornar a ser detinguda, acusada de cobrar dos xecs d’un talonari en blanc sostret al seu marit –de 2.900 i 1.200 euros–, falsificant la firma de l’excantant.

Notícies relacionades

Mainat ha justificat aquest diumenge la petició de l’ordre d’allunyament que ha sol·licitat la seva advocada per «por que passi alguna cosa» i ha remarcat la hipòtesi que Doborowolski tingui algun problema psicològic.

 A més d’aquesta investigació per intent d’assassinat, el productor televisiu i la seva dona tenen altres causes obertes en jutjats de violència contra la dona, arran de les denúncies creuades que tots dos es van interposar acusant-se mútuament d’agressió. Al desembre, Mainat i la seva encara dona hauran de declarar per una d’aquestes denúncies. Una és per la suposada empenta que li va clavar el productor de televisió a la seva dona.