ESTAT D'ALARMA

Aquests són els horaris del toc de queda en les comunitats autònomes

El Govern central ha aprovat aquest diumenge l'aplicació de l'estat d'alarma fins al maig i amb això s'ha permès el confinament nocturn

cosmopolita

cosmopolita

4
Es llegeix en minuts
EL Periódico

El Govern de Pedro Sánchez ha aprovat en un Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest diumenge l’entrada en vigor novament de l’estat d’alarma. Amb aquest marc legal, el Govern central ha decretat un toc de queda nocturn a Espanya que té lloc entre les 22 i les 00 h i acaba entre les 5 i les 7 h segons convingui cada Comunitat Autònoma. 

Aquests són els horaris convinguts: 

Andalusia 23 a 6 h

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, ha manifestat aquest diumenge, quan s’ha decretat l’estat d’alarma a Espanya, que aquesta comunitat exercirà «sempre les seves competències i responsabilitats, sense refusar la presa de decisions» i ha declarat el toc de queda de 23 a 6 h en la comunitat. 

Aragó: 23 a 6 h

El Govern d’Aragó aplicarà aquesta nit el toc de queda entre les 23 i les 6 h i analitzarà si modifica aquesta franja horària aprovada per l’Executiu central.

Astúries: 23 a 6 h

En el cas d’Astúries, el president del Principat va manifestar el divendres que la intenció de l’Executiu era fixar-lo entre les 00 i les 6 h, si bé en aquests moments treballa en una resolució que es publicarà en les pròximes hores en la qual quedaran recollits els termes de la seva aplicació després de l’aprovació del decret.

Balears: 23 a 6 h

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha confirmat aquest diumenge que el toc de queda a les Balears serà l’establert pel Govern central de 23 a 6 h.

Cantàbria: 00 a 6 h

Cantàbria aplicarà el toc de queda establert a tot Espanya amb l’estat d’alarma de dotze de la nit a sis de la matinada, «en concordança» amb els horaris de tancament nocturn en l’hostaleria aprovats divendres pel Govern regional i que ha entrat en vigor aquesta passada mitjanit.

Castella i Lleó: 22 a 6 h

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha decidit mantenir el toc de queda entre les 22 i les 6 h i descarta el confinament perimetral de la Comunitat, mentre assumeix amb «lleialtat», «responsabilitat» i «decisió» les funcions que com a cap del Govern autonòmic li han sigut delegades després que el Govern hagi decretat l’estat d’alarma.

Castella-la Manxa: 23 a 6 h

L’Executiu de Castella-la Manxa ha acollit amb satisfacció la mesura i ha sol·licitat consens polític i social per afavorir la seva posada en marxa i la seva efectivitat en la lluita contra la pandèmia. En aquesta comunitat, el toc de queda serà de 23 a 6 h.

Catalunya: 22 a 6 h

El confinament nocturn, entrarà en vigor a Catalunya aquest mateix diumenge a les 22 fins a les 6 h, segons ha anunciat el Procicat. 

Ceuta 23 a 6 h

El toc de queda s’aplicarà entre les 23 i les 6 h a Ceuta, ja que aquest és l’horari que el seu Govern va sol·licitar a l’Executiu central poc després de conèixer l’aplicació de l’estat d’alarma.

País Valencià: 00 a 6 h

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha firmat aquesta nit un decret, després de la declaració de l’estat d’alarma a Espanya, en què ratifica que la prohibició de la mobilitat nocturna al País Valencià és entre les 12 de la nit i les 6 del matí. 

Extremadura 00 a 6 h

La Junta d’Extremadura ha limitat la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn entre les 00 i les 6 h a fi de frenar la propagació del coronavirus.

Galícia 23 a 6 h

La Xunta encara no s’ha pronunciat sobre l’horari del toc de queda i, per tant, entra en vigor l’horari estipulat pel Govern central. 

La Rioja: 23 a 6 h

El Govern de La Rioja ha informat que l’estat d’alarma s’aplicarà amb la restricció de mobilitat nocturna establerta en l’àmbit nacional, entre les 23 i les 6 h des d’aquesta mateixa nit.

Madrid: 00 a 6 h

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha manifestat que la regió aplicarà el toc de queda de 00 a 6 hores i continuarà amb les restriccions que va anunciar divendres, que entre altres mesures recullen limitacions de mobilitat a les zones bàsiques de salut.

Melilla: 22 a 6 h

El confinament nocturn de Melilla serà de 22.00 a 06.00 hores, segons ha assenyalat el conseller de salut pública, Mohamed Mohand.

Múrcia: 23 a 6 h

El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, ha confirmat que la seva Comunitat Autònoma imposarà el toc de queda en l’horari que havia proposat inicialment de 23 a 6 h.

Navarra: 23 a 6 h 

Notícies relacionades

La presidenta de Navarra, María Chivite, ha valorat el decret com a «acord» amb el sol·licitat des de la Comunitat Foral divendres passat, i com una eina «útil per a lluita contra el virus i preservar la salut pública de la ciutadania». Així, ha decretat el toc de queda de 23 a 6 h.

País Basc: 23 a 6 h

El Govern basc no s’ha pronunciat i, per tant, entra en vigor el toc de queda en l’horari de 23 a 6 h decretat pel Govern central.