mesures contra el coronavirus

Setge al 'botellon' amb drons i patrulles camuflades

La Policia Local de Burriana utilitza nous equips aeris dotats de càmera tèrmica i sistema de visió nocturna

L'augment dels contagis per no complir el distanciament social ha fet que s'incrementin els controls

GRAFCAT4611. BADALONA (BARCELONA), 08/04/2020.- La Guardia Urbana de Badalona ha estrenado este miércoles un dron que empleará en situaciones de crisis y emergencia y que aprovechará estos días para detectar posibles infracciones del confinamiento. EFE/Quique Garcia

GRAFCAT4611. BADALONA (BARCELONA), 08/04/2020.- La Guardia Urbana de Badalona ha estrenado este miércoles un dron que empleará en situaciones de crisis y emergencia y que aprovechará estos días para detectar posibles infracciones del confinamiento. EFE/Quique Garcia / Quique Garcia (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Isabel Calpe

La situació epidemiològica actual és canviant i, tot i que en aquests moments els contagis en localitats com la de Burriana es mantinguin estables, la difusió d’un vídeo en què es veu desenes de joves celebrant un ‘macrobotellon’ a la platja de l’Arenal va fer saltar totes les alarmes.

Com a resposta a aquestes imatges, i atesa la tendència creixent de la pandèmia, la Policia Local de Burriana intensifica des d’aquest cap de setmana el dispositiu de vigilància amb drons i un cotxe camuflat, amb l’objectiu d’aturar el consum d’alcohol a la via pública i vetllar pel compliment de les mesures sanitàries per prevenir la Covid-19.

Aquest operatiu estarà compost per més mitjans personals i la utilització de drons d’última generació per part de la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA). Concretament, un dels dispositius està dotat amb una càmera d’alta resolució molt eficaç per a la visió nocturna i que ja s’ha fet servir en anteriors operacions de vigilància de nit. I el segon aparell té integrada una càmera tèrmica per detectar les aglomeracions i que generalment es disposa per a situacions de rescat de persones desaparegudes.

Reforços policials

L’alcaldessa, Maria Josep Safont, va destacar amb contundència que «tornarem a reforçar els dispositius amb mitjans personals i materials per evitar aglomeracions i el consum d’alcohol a la via pública». A més, va indicar que el consistori espera, després de l’anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, de la publicació de la resolució que restringeixi la mobilitat nocturna a tot el País Valencià entre les 12 de la nit i les 6 del matí, fins al 9 de desembre, que pel que sembla «comportarà mesures addicionals que es publicaran juntament amb la resolució».

El muntatge policial posat en marxa aquest cap de setmana incidirà en la detecció i denúncia, en el seu cas, d’infraccions a les mesures higienicosanitàries establertes per les autoritats, com la utilització de la mascareta, el control del distanciament social o fer ‘botellons’.

Més inspeccions

La nit de dissabte passat les autoritats van denunciar un establiment de la zona marítima per incomplir la normativa vigent anti-Covid. La intervenció es va saldar amb tres infraccions, catalogades de greus i molt greus.

Notícies relacionades

Safont va dir que «s’intensificaran les inspeccions als establiments d’hostaleria i restauració i en espais públics, i es vetllarà per fer complir el distanciament i l’hora de tancament».

Durant l’últim trimestre hi ha hagut 48 denúncies al municipi de Burriana per no portar la mascareta o incomplir les mesures sanitàries.

Temes:

Coronavirus