BATALLA JUDICIAL

La dona de Mainat intenta que la jutge no la faci fora de casa

Angela Dobowolski ha perdut la custòdia dels seus dos fills i la pensió que li passava el productor

La dona de l'ex de la Trinca s'enfronta a la possibilitat diumenge d'ingressar a presó per l'intent d'assassinat

la-mujer-de-mainat-declara / periodico

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Angela Drobrowolski ha intentat frenar aquest divendres in extremis el desallotjament de la casa que ha compartit durant una dècada amb el seu marit, el productor de televisió Josep Maria Mainat, presentant-se al jutjat que porta el seu procediment de divorci. No només ha perdut la custòdia dels dos fills petits que té amb l’exmembre de La Trinca (per ara, de manera provisional) i l’abundant pensió que rebia d’ell, sinó que està a punt de perdre l’ús de la vivenda del barri d’Horta. La dona ha assegurat al sortir de la Ciutat de la Justícia que no té intenció de deixar la residència perquè «si no no podria mirar els meus fills als ulls».

L’ordre de desallotjament la va dictar la jutge fa unes setmanes i va donar un termini a la dona perquè presentés al·legacions, cosa que no va fer. Fonts judicials han explicat a EL PERIÓDICO que actualment s’està pendent d’executar el desnonament. Aquesta és la raó per la qual s’ha presentat Drobrowolski i el seu nou advocat, Jorge Albertini, al jutjat. El lletrat ha anunciat que presentarà en els pròxims dia un escrit per oposar-se a la mesura. Dos dels arguments que esgrimirà és que el xalet està a nom d’una societat, de la qual ella és administradora, i que el desallotjament es basa en unes mesures provisionals d’un procés de divorci que encara s’està tramitant.

La batalla judicial entre Drobrowolski i Mainat, el punt àlgid del qual és el presumpte intent d’assassinat per part d’ella, ha derivat en un espectacle mediàtic. Aquest matí tots dos han acudit, per separat, al jutjat civil que tramita la demanda presentada per Mainat perquè la seva encara dona abandoni la casa.

És el preludi del que pot passar aquest diumenge, quan el jutge que s’encarrega de la investigació pel presumpte intent d’assassinat interrogui el productor, que assegura que Ángela Drobrowolski va pretendre acabar amb la seva vida injectant-li insulina (ell és diabètic, però no necessita aquesta substància). El problema és que la insulina no deixa rastre, tal com s’ha constat en les anàlisis que estan incorporades en la causa i en les quals sí que hi figuren senyals d’altres medicaments, segons fonts jurídiques.

Vetllant armes

El magistrat també ha citat per a aquell mateix diumenge l’acusada, que va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra a finals de juliol, per si la fiscalia o l’acusació particular sol·liciten alguna mesura cautelar contra ella o l’ingrés a presó provisional. En la seva declaració judicial després de l’arrest, Dobrowolski va negar la imputació i només va admetre que va injectar la nit del 22 al 23 de juny un complex vitamínic i una substància per aprimar-se. Malgrat que aquell dia el fiscal va sol·licitar la presó provisional per a la dona del productor, el jutge la va deixar en llibertat, tot i que la seva situació pot canviar aquest cap de setmana.

Notícies relacionades

L’advocat d’ella, Jorge Albertini, i la d’ell, Olga Tubau, estan vetllant armes per a aquest assalt, que no serà l’únic per les nombroses denúncies creuades de la parella. Mainat està recollint proves de la temptativa d’assassinat i la defensa està disposada a posar sobre la taula les, segons ella, múltiples contradiccions que hi ha en el procés.

Mainat també ha acudit a la Ciutat de la Justícia, però se’n desconeix el motiu. A la porta del recinte, el productor ha afirmat que diumenge rectificarà la versió oferta als Mossos que la seva dona va intentar assassinar-lo. «Tenim moltes causes creuades i m’agafaré un pis aquí, però estic molt tranquil», va explicar davant les càmeres de Tele-5. Va admetre que està «atabalat» per la importància que està prenent el cas. Hores després, la seva encara dona, Angela Drobrowolski,  sortia per la mateixa porta i va afirmar que es trobava bé, però perplexa per «moltes coses».