RESTRICCIONS PER CORONAVIRUS A CATALUNYA

Un restaurant de Malgrat de Mar es rebel·la contra la llei anti-Covid i obre al públic

L'amo del local es nega a tancar malgrat acumular multes que arriben als 60.000 euros

malgrat / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’amo d’un restaurant de la localitat costanera de Malgrat de Mar (Maresme) s’ha negat a tancar el negoci, tal com va ordenar la Generalitat per aturar el contagi de coronavirus, i el manté obert des de divendres passat, malgrat que ja ha sigut multat amb 60.000 euros. L’amo de la Brasería Los Olivos, Manuel Fernández, ha decidit mantenir el seu local obert perquè considera injustes les restriccions imposades pel Govern i perquè, diu, necessita treballar per poder menjar. 

La Generalitat va ordenar tancar dijous passat tots els locals de restauració i altres comerços durant 15 dies, una cosa per a la qual, segons l’empresari, el seu local no està preparat. No pot oferir menjar a domicili, per la qual cosa hauria de tancar totalment. Fernández assegura que és una opció que no pot plantejar-se, ja que, després del confinament, ha fet servir els pocs diners que tenia en pagar els seus deutes. 

Una mesura que no pot seguir

Per a Fernández, l’única alternativa passa per mantenir el seu restaurant en funcionament i, amb els ingressos que aconsegueixi, anar fraccionant les multes. «L’únic que puc fer és obrir i continuar amb la distància de seguretat de metre i mig», explica. A més d’habilitar una taula sí i una altra no, assegura tenir el local ben airejat, amb les finestres i la porta obertes, perquè es renovi l’aire i disminueixi el risc de contagi.

El propietari afirma que al seu restaurant es respecten totes les mesures de seguretat més que en llocs com per exemple el transport públic, on diu que «la gent està amuntegada». 

Multa de 30.000 euros

Notícies relacionades

Davant la negativa de tancar el bar, la policia l’ha multat aquest dissabte amb 30.000 euros, una xifra que es va doblar l’endemà, quan els agents van tornar i el local seguia en funcionament. 

L’amo continua mantenint obert el restaurant i té la intenció de fer front a totes les sancions que se li imposin. A més ha assegurat que la clientela ha continuat anant a menjar, respectant les distàncies i el temps dins del local i, segons afirma, s’ha avisat els usuaris que la policia pot demanar-los la documentació, però no els poden multar per consumir.