Aglomeracions en ple repunt

La Guàrdia Urbana dissol una celebració en una parròquia de Barcelona

Els Mossos clausuren una festa en una masia de Tarragona i un 'botellon' al mirador de Torre Baró

zentauroepp55477202 soc201018174848

zentauroepp55477202 soc201018174848

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La segona jornada sense bars a Catalunya s’ha saldat amb més sancions que la primera. La xifra de ciutadans sorpresos fent ‘botellons’ o festes que no compleixen les mesures sanitàries per reduir el risc de contagi del coronavirus ha augmentat en comparació amb la nit anterior, la de divendres. Un dels casos que més crida l’atenció s’ha donat en una parròquia de Barcelona, un lloc d’on la Guàrdia Urbana va desallotjar gairebé 200 persones que participaven en un mercat ambulant celebrat a l’interior del recinte religiós. 

Segons les imatges que van captar alguns testimonis, el ‘mercat ambulant’ organitzat a l’espai de la parròquia de Sant Fèlix, al carrer de Sardenya, s’assemblava bastant a una festa a l’aire lliure, amb begudes i música en directe, en què xerraven animadament –i sense mantenir la distància de seguretat– més d’un centenar d’assistents. Segons fonts municipals, la policia va obligar els presents a abandonar el recinte però no va interposar cap sanció.

festa / periodico

Aquesta parròquia cedeix el seu espai per a nombroses activitats religioses i culturals que porten a terme veïns del barri i que no organitzen els responsables del lloc. 

Macrofesta en una masia

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, van clausurar una festa en una masia del Catllar (Tarragonès) que pretenia allargar-se durant 48 hores. Els organitzadors havien fet una convocatòria per les xarxes socials que van atendre 130 assistents i que van ser sancionats. La policia catalana, també dissabte a la matinada, va dissoldre un ‘botellon’ muntat al mirador de Torre Baró (Barcelona) i va multar les 75 persones que s’havien reunit per beure en aquest espai. 

Totes dues han sigut les concentracions més nombroses en què ha intervingut la policia autonòmica en la segona jornada sense bars després del tancament de 15 dies decretat per la Generalitat per contenir el repunt de nous casos. La Guàrdia Urbana de Barcelona, a més del cas de la parròquia, va multar ahir a la nit 37 persones per participar de ‘botellons’ i va evacuar un total de gairebé 600 persones de diferents concentracions de risc.